Miles & Meals

II.Gere Jazzfesztivál- folytatódik a villányi bor,gasztro,-és jazz őrület

A gourmet és zenerajongó Miles & Meals olvasókat ezúttal Villányba invitáljuk. A méltán híres Gere Pincészet saját birtokán várja a prémium borok, igényes zene és a gasztronómia kedvelőit a II. Gere Jazzfesztiválon.

Fotó: sikerado.hu

A tavalyi nagysikerű és hagyományteremtő szándékkal indított rendezvény 2013. június 14-15-én folytatódik a villányi borász család birtokához tartozó Gere Crocus és Bor Hotel területén. Az immár 2+1 napos rendezvény ebben az évben az úgynevezett nulladik napon, a hotel Mandula éttermében zajló jótékonysági vacsorával kezdődik, melynek bevételét a villányi fiatalok zenei oktatásának fejlesztésére és a másnap kezdődő rendezvény támogatására szeretnének fordítani. A vacsora folyamán fellép Vukán György Kossuth díjas művész, aki Balázs Elemér dobossal és Berkes Balázs nagybőgőssel alkot majd izgalmas triót. A neves zenészekhez meglepetésként az est fővédnöke, a bor és zenekedvelő Freund Tamás agykutató is pár szám erejéig csatlakozik.

Finom borok és mennyei falatok

kép2kép3

Fotó: gere.hu

A sajátos hangulatú fesztiválon a változatos zenei programok mellett a borászat kiváló borait és a Mandula étterem és Bor-Bár séf csapata által készített hideg-meleg, gourmet borfalatokat kóstolhatunk. A gasztronómia kedvelőinek egy különleges ínyenc hangulatú szigetet terveznek kialakítani, ahol kézműves finomságokat, sajtokat és csokoládékat lehet majd fogyasztani. A pincészet csodálatos kertjében, hogy még kellemesebben tölthessük a nyári melegben az időt, Bor- és Buborék Bár valamint jazz lounge is működik majd.

 

És szól a jazz két napig

kép4kép5

A hazai jazz élet meghatározó szereplői a rendezvényen igazi főszerepet kapnak. A fellépőktől a klasszikus és hagyományos összeállításoktól, a népzenei elemek feldolgozásán át a swing és pop hangulatú formációkig, széles skálán mozog majd, amit hallhatunk. A pénteki első napon az évek óta számtalan közös koncertet adó népszerű énekesnő Falusi Mariann és Sárik Péter jazz zongorista fellépését láthatjuk elsőként, melyen régi magyar slágereket és közismert jazz-sztenderdeket adnak elő. Őket a szinte az összes modern jazz irányzatot felölelő és egyedülálló stílusú előadó Fábián Juli és Kovács Zoltán, alias Zoohacker fellépése követi, kiváló zenészekkel kiegészülve. A második napon is igazi zenei csemegéknek lehetünk részesei. A világhírű Szakcsi Lakatos nevével fémjelzett és jazz örökzöldeket megszólaltató Szakcsi Quartet és a különleges hangzású, az amerikai fekete jazz világát a magyar népdalkincsekkel ötvöző Dresh Quartet lesz a színpadon.

A mulatás mesterei

Budapest Bár

Budapest Bár

 A fesztivál zárásaként a magyar pop-és rockzene kultikus alakjaiból álló csapat a Budapest Bár lesz a fellépő. A népszerű zenekar garantáltan emelni fogja a rendezvény hangulatát, a  finom boroktól felbátorodott vendégeket pedig akár táncra is késztetheti. A tőlük megszokott színvonalon és újragondolt előadásban csendülnek majd fel sokak által kedvelt kuplék, táncdalok és filmslágerek cigányzene kíséretében.

A bor, gasztronómia és jazz méltó ünnepének lehetünk részesei, ha úgy döntünk, hogy Villányba látogatunk ezen a várhatóan szép júniusi hétvégén.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!