Miles & Meals

Étvágygerjesztő filmek, vagyis a top 5 Miles & Meals kedvenc

Nemcsak enni, inni, utazni, hanem filmezni is nagyon szeretünk. Szerencsénkre évről évre meglepnek a rendezők egy-egy igazi főzőcskézős mozival, amit nemcsak nézni jó, de felébreszti az emberekben a gasztronómia iránti érdeklődést. Most megosztjuk veletek a mi kedvenceinket, amihez desszertet és italt is ajánlunk.

1. Ízek palotája

A franciák híresek jó konyhájukról és jó filmjeikről, előszeretettel ontják is a gasztromozikat. Az Ízek palotája  igazi keserédes vígjáték, remek fogásokkal. Főszakácsunk, Hortense bekerül az Elysée-palotába, ahol az elnöknek főzhet. Politika, intrika, izgalmas fordulatok és a francia konyha legpompásabb ételei várják a nézőt, aki garantáltan megéhezik egy kis szarvasgombára a film megnézése után.

izek-palotaja-6

2. Szárnyát vagy combját?

Ismét egy francia film. A Louis De Funes kedvelüknek nem meglepetés, a francia komikus nemcsak csendőrként, de étteremkritikusként is megnevettette nézőit. A gasztrofilmek közül garantáltan a legviccesebb alkotás, De Funes összes klasszikusnak mondható bohózat-jelenetével, arcjátékával és összetéveszthetetlen humorával.

214540_1

3. Ízek, imák, szerelmek

Elizabeth Gilbert önéletrajzi bestselleréből készült filmben Julia Roberts önmegvalósító világ körüli útján vehetünk részt, közben pedig gusztusosabbnál gusztusosabb finomságok után csorgathatjuk a nyálunkat. Engem a Napsütötte Toszkánára emlékeztet, ami szintén megérdemli, hogy a listán szerepeljen. Mindkét filmet csajoknak, egy igazi olasz tésztavacsora mellé ajánljuk.

180417_galeria_nyertek2

4. A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője

Egy bizarr művészfilm a gasztronómia és a groteszk kedvelőinek. Ebben a londoni luxusétteremben nem csak a serpenyőben keverednek a dolgok, szerelmi háromszögek, deviancia, jó és negatív vélemények egyaránt jellemzik a filmet. Erős gyomrú olvasóinknak ajánljuk.

108152_galeria_a_szakacs_a_tolvaj_a_felesege_es_a_szeretoje_04

5. L’ecsó

A gourmant patkány történetét már sokkal szélesebb körnek merjük feltálalni, gyerekektől felnőttekig mindenki szórakozhat ezen a mesefilmen. És bár úgy látszik, minden filmnek Párizs a kedvenc színtere, ezúttal a csatornarendszerek kulináris különlegességeit is megismerhetjük. A kifejezetten szórakoztató mese nem kisebb tanulságot hordoz magában, mint, hogy “főzni mindenki tud”, úgyhogy kezdő konyhaművészeknek is bátran tálaljuk.

ratatouille-2

Desszertnek: Csokoládé

Női olvasóinknak desszertként a Csokoládé c. filmet szeretnénk felszolgálni. Igazi érzékien romantikus történet, egy kis édességgel fűszerezve, nassolós estékhez. A rejtélyes csokoládé bolt elragadó története biztos meggyőzi a nézőt, hogy a csoki akkor is boldogság hormont termel ha mi esszük, és akkor is, ha azt nézzük, ahogy Johnny Depp eszi.

chocolat

Itallap: Kerülőutak

Minden vacsora mellé dukál egy finom bor. Filmvacsoránk mellé pedig a Kerülőutak c. film, ami végigkalauzol minket California legjobb borvidékein. Két barát társaságában, akik az esküvő előtt még egy utolsót buliznának, a vakáció pedig mindkettejük életét megváltoztatja. Kellemes film barátságról, szerelemről és borokról.

Sideways4_L

Nektek melyik a kedvenc gasztrofilmetek?

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!