Miles & Meals

Mesehősök kedvenc ételei

Felnőttként is jól emlékszünk kedvenc meséinkre, sőt akár szívesen újra is nézzük őket. De arra vajon emlékszünk-e, mik a mesehősök kedvenc ételei? Néhány történetben ez bizony igazán központi téma.

Nyitó

 

 

Csacsi öreg medvénk  nem is nagyon tud másra gondolni, mint kedvenc eledelére a mézre. Meg is van ennek a böjtje, amikor szegény Micimackó beszorul Nyuszi lakásába.

Mici

 

 

“Éhes disznó makkal álmodik” -tartja a mondás, de nem csak ő. Mit meg nem tesz a Jégkorszak Motkánya, hogy hozzájuthasson.

Motkány

 

 

Nagy valószínűséggel már nem a kedvence, sőt gyanítható, hogy Hófehérke már rá sem bír nézni az almára. Korábban viszont majdnem az életébe került, hogy nem tudott ellenállni a szép piros gyümölcsnek.

hófehérkeazalmával

Hasonló hibába esett a Bűbáj hősnője, a mesebirodalomból ide csöppent Giselle  is, akit -a korábbi meséből ötletet merítve- szintén így akartak eltenni láb alól.  Így már kimondható, hogy az alma inkább a gonosz boszorkák kedvence, mint a hercegnőké, de ők is csak egy kis méreggel átitatva -semmiképpen sem saját fogyasztásra- alkalmazzák.

images

 

 

A kutyák is szeretik a romantikát, Susi és Tekergő legalábbis biztosan. Erről árulkodik meghitt spagettis vacsorájuk a külön nekik fenntartott helyen, egy olasz étterem kijáratánál.

Susi-es-Tekergo--36710

 

 

Nem csak az ebek bolondulnak az itáliai konyháért, gondoljunk csak Garfieldra: ő és kedvenc étele, a lasagne egyszerűen elválaszthatatlanok.

6a010535fc1a27970c0192aab07745970d-320wi

 

 

Hányszor utasította kedvenc koboldunk Éder mestert, hogy ha már elmegy, és otthon hagyja őt egyedül, legalább hozzon “Csokoládát”, de persze Pumukli a csokin kívül más édességet is bármikor szívesen fogadott.

pumukli

Ha már a csokoládénál tartunk, semmiképpen ne feledkezzünk meg a Pom pom meséinek emblematikus figurájáról sem, Gombóc Artúr aztán tényleg mindenfajta csokoládét szeret. Na de milyet is pontosan?

 

 

Végezetül pedig két evidencia: Tapsi Hapsit nem is nagyon láttuk még úgy, hogy ne rágcsált volna répát, Jerry pedig, mint minden egér, szereti a sajtot (Tom kedvence minden kétséget kizáróan Jerry -vagy más egér- lenne ha sikerülne elkapnia)

tapsi_hapsi3

Tom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sor természetesen még sokáig folytatható lenne, ha éppen a Te kedvenced hiányzik a listáról, írd meg kommentben!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!