Miles & Meals

Erre figyelj, ha a neten foglalsz!

Szuper, hogy nem kell rohangálnunk vagy telefonálgatnunk, az interneten otthonról egy karosszékben ülve is kiválaszthatjuk és lefoglalhatjuk a szállásunkat, repülőjegyünket. De van néhány dolog, amire nem árt ügyelni, hogy minden zavartalanul menjen.

EasyCapture1

 

Árak és megbízhatóság

Már vannak olyan portálok, mint például a Hotels combined, amik összegyűjtik a különböző szálláskereső oldalak ajánlatait. Így a helyszínt és a dátumot beütve, megnézheted, melyik szállást hol foglalhatod le a legolcsóbban. Azonban nem árt figyelni: oké, hogy olcsó, de megbízható is? Mielőtt olyan portálon foglalnál, ami eddig ismeretlen volt számodra, keress rá utazási fórumokon, hogy mások meg voltak-e elégedve vele. Néha megéri egy kicsivel többet fizetni, annak érdekében, hogy biztosan minden rendben menjen. Ugyanez igaz a kuponos utazási ajánlatokra is, hiába látunk egy no name hirdetési oldalon egy nagyon jó akciót, ha nem azt kapjuk a pénzünkért, amire számítunk. Érdemes inkább  egy nagyobb céget választani, ahol garantálják a minőséget. Ha alaposan tájékozódunk, akkor tudjuk a körülbelüli árakat, és ha valami annál sokkal olcsóbb, az gyanút kell, hogy keltsen.

1-Booking-alternate

 

 

Vélemények és elégedettség

Nagyon hasznos dolog, hogy a vendégek véleményezhetik a szállodák szolgáltatásait, így megtudhatjuk például, hogy tényleg jó-e a hotel elhelyezkedése vagy csak úgy reklámozza magát, megfelelő-e a tisztaság stb. Ám itt is fontos figyelembe venni néhány dolgot. Először is mindig nézd meg a bejegyzés dátumát, mert, lehet, hogy a tavaly jelzett problémát, már orvosolta a szálloda személyzete, vagy épp az évek alatt már leromlott az 5 éve még „gyönyörűen felújított szobák” állapota. Másodszor pedig próbáld meg elképzelni a vélemény íróját és hasonlítsd össze saját magaddal, mert lehet, hogy egy hosszú ideje egy nyugodt kis faluban élő vendéget zavarni fog, hogy a hotel a főútvonal mellett van, és emiatt lepontozza, neked pedig meg sem kottyanna a zaj, hiszen a körúton laksz. Vagy előfordulhat, hogy valaki hulla fáradtan érkezik a nyaralásra, ezért egyáltalán nem érdeklik a körülmények – ételek, elhelyezkedés, személyzet stb. – fel sem tűnnek neki az esetleges hiányosságok, örül, hogy egy jót szunyálhat, ezért mindent tízesre értékel, az új vendég, aki pedig az ő véleményére hagyatkozott nagyot csalódik.

afbe3d35de04d93a613e9493d4b4f14d2f154aa0849fe15dafac6a3ca71d6ab4_large

 

Minőség és plusz költségek

A szállodáknál legtöbbször gyönyörű képeket látsz, szobákról, medencéről, napágyakról, ételekről… Mindig figyelj oda, hogy mi az, ami benne van az árban. Jár-e reggeli vagy vacsora? Ingyenesen használható-e a wellness részleg? Ezek plusz költséget jelenthetnek. Valamint fontos tudni, hogy itthon és külföldön is van idegenforgalmi adó, ami a helyszínen fizetendő a kijelentkezéskor – Magyarországon 450 Ft/fő/éj, külföldön városonként eltérő összeg. Azt sem árt megnézni, hogy a szálláshelynek hány épülete van, mert ha a legolcsóbb szobát foglaljuk, nem biztos, hogy arra a csillogó helyre jutunk, amit a képeken látunk.

dnata-Travel-Republic

Repülőjegy foglaláskor fontos belekalkulálni, hogy a csomagfeladás díja nincs benne az árban és ez fel tudja tornázni a nagyon kedvezőnek tűnő árakat.

 

Fizetés és fedezet

Internetes foglaláskor a fizetés bankkártyával történik. A nagy portálok garantáltan biztonságosak. Tájékozódjunk az oldalon, hogy a szálláshely az egész összeget levonja-e, vagy csak egy részét, esetleg csak zárolja. Olyan is van, hogy nem vonnak le semmit  – csak abban az esetben, ha például, nem mondjuk le időben a szállást és nem jelenünk meg -, ilyenkor a fizetést mi intézzük kijelentkezéskor. A fizetéssel kapcsolatos  részleteket mindig kötelesek feltüntetni az oldalon, tudatni a vásárlókkal, ahogyan a lemondás feltételeit is.

experts_1886313b

Megtörténhet, hogy lefoglaltuk a legjobban tetsző hotelt, a szálláskereső portál továbbította az adatainkat a szállodának, ahol szeretnék levonni az összeget, de nem sikerül. ilyenkor a portál értesít minket és – ha kértük a banktól – SMS-t is kapunk a sikertelen vásárlásról. Érdemes megnézni, hogy milyen magas a limitünk. Az hogy beállíthatjuk, mennyit költhetünk naponta, nagyon hasznos, hogy ne költekezzük túl magunkat vagy hogyha ellopnák a kártyánkat, ne kaparinthassák meg az összes pénzünket, de az alacsony limit szállás vagy repülőjegy foglalásakor gondot okozhat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!