Miles & Meals

Az állatok világnapja van. Téged érdekel?

„Ha majd kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, kifogtad az utolsó halat, rájössz, hogy a pénz nem ehető”.

fóka

Egyre több olyan állatos fotóval talákozom, ami pont úgy, mint a 9.11 képei, kitörölhetetlenül beégnek az emlékeim közé.

Tisztán fel tudom idézni azt a pillanatot, amikor az utolsó északi fehér hím orrszarvú fotóját láttam, melyet vadőrök kísértek…

orrszarvú

…vagy amikor a National Geographic magazinban megpillantottam azokról a koalákról készült képeket, amelyek a természetes élőhelyük elvesztése miatt a városok közelébe kerültek, így autóbalesetek, vagy kutyatámadások  áldozataivá váltak.

koala_autó

Most egy olyan fotó nem hagy nyugodni, amelyen egy jegesmedve anya öleli a kis bocsát és egy parányi jégdarabon sodródnak a nyílt tengeren. 

jegesmedve

Arról is nemrég olvastam, hogy a tengerben úszkáló műanyag hulladék miatt mintegy 700 állatfaj a kihalás szélére került.

Plastic-Bag-Pollution

A számok sokaknak nem mondanak semmit, de remélem, ezek a képek majd felébresztenek.

teknős

Ez az olajszennyezés egyik következménye.

olaj_pingvin

Nagyon is találó az az indián mondás a bevezetőben: „Ha majd kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, kifogtad az utolsó halat, rájössz, hogy a pénz nem ehető”.

dead-fish1

És ez a mi hibánk!

veszélyes

 

 

 

(Fotók: A Deep Green Resistance és a One Green Planet oldaláról, a koalás a National Geographic weboldaláról, a jegesmedve pedig Ira Meyer munkája. )

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!