Miles & Meals

Ünneplőbe öltözött repülőterek

Ilyen karácsonyi pompa még itthon sincs, mint amilyen ezeken a reptereken. Ámulj és bámulj!

L.A.

Frankfurt repülőtér, Németország

angels-on-air

Életemben csak egyszer jártam a frankfurti reptéren, és emlékszem, mekkora rohanás volt az egész. Nagyon kevés időm volt az átszállásra, de mivel precízen ki volt minden táblázva, és az egyik termináltól a másikig vonat vitt, így épphogy nem késtem le a gépem. Ha viszont most járnék ott, szívesen eltöltenék akár fél napot is. A reptéren ugyanis majd 100 karácsonyfa áll, melyeket 12 000 dísszel dekoráltak. Az ünnep fényét pedig félmillió karácsonyi izzó emeli. A hangulatról a Lufthansa tehetséges dolgozóinak kórusa, az „Angels of Air” gondoskodik, akik karácsonyi dalokat énekelgetnek.

Vancouver repülőtér, Kanada

vancouver

Az óriási karácsonyfát életnagyságú diótörő babák őrzik. A legjobb karácsonyi műsort itt találjuk, mert folyamatosan élvezhetjük a zenét: zongoristák, iskolai gyermekkórusok, folk énekesek és DJ-k váltják egymást.

Hongkong repülőtér, Kína

Hong-Kong-International-Airport

Ők bezzeg tudják, hogy minden nő lelke mélyén egy igazi szarka. Imádjuk a csillogást! Hongkonban pedig gondoskodtak róla, hogy csak úgy káprázzon a szemünk a sok csillogó Swarovski kristálytól. Először is itt ez a majd 16 méter magas karácsonyfa, tele kristállyal. De a fő látványosság idén ez a Swarovskival kirakott hőlégballon.

hong kong

A hangulatot itt flash mob előadások és karácsonyi acapella dalok teremtik meg.

London Heathrow repülőtér, Anglia

London-Heathrow-Terminal-2

Idén a legnagyobb show a 27 méteres interaktív karácsonyfa, amelyen a fények akkor gyúlnak ki, ha bepötyögöd a Twitteren, hogy #T2Christmas. Itt egy videó arról, hogy készült az installáció:

Changi repülőtér, Szingapúr

Singapore-ChanSingapore

A reptérnek együttműködési szerződése van a Disney-vel. Az érkezőket egy óriási Miki és Mini egér szobor köszönti.

Changi_Singapore

Viszont az idei év szenzációja a Star Wars, így kiállítottak egy- a filmből ismert eredeti repcsit, illetve a terminálon a Csillagok háborúja szereplőivel futhatunk össze, rohamosztagosok cirkálnak, a BB-8 droid siet el mellettünk, C-3PO pedig 10 nyelven tanít minket a távoli galaxis aranyköpéseire.

Zürich repülőtér, Svájc

Zürich

A svájci reptérre 31 élő fát állítottak, és több mint fél millió LED égőt feltekertek, mégis a reptér a karácsonyi ételeivel válik különlegessé. Exkluzív ünnepi fogásokkal várják a vendégeket, sőt, ha sok időnk van, akár sütemény sütő kurzust is elvégezhetünk, vagy a gyerek sütiket dekorálhat, míg várjuk a gépünket.

Svájci csoki

A kedvenceim azonban a pop-up boltok, főleg a karácsonyi választékkal készülő kávés stand, vagy a csokis pult.

München repülőtér, Németország

München

Ha már az eszem-iszom, dínom-dánom jött szóba, akkor kihagyhatatlan a müncheni repülőtér karácsonyi vásári hangulata. A várótermet forralt bor és pirított mandula illata lengi be, de rendelhetünk sült kolbászt, és csapoltathatunk jóféle bajor sört is. Ja, és van 450 karácsonyfa is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!