Miles & Meals

Sajtos rúd – vigyázz, mert rájársz!

Ez olyan, amit csak veszel és eszel, míg észrevétlenül el nem fogy!

tanyer

Az aprósüteményekkel mindig gondban vagyok: egy kezemen meg tudom számolni, mikor kóstoltam finom sajtos rudat, olyat, amit nem csak udvariasságból ettem meg. Vagy száraz volt, vagy íztelen, vagy mindkettő.

A neten futottam rá véletlenül a „legfinomabb sajtos rúd” recepjére, amit olyan sokszor elkészítettem, hogy már bizton állítom, tudom, mivel érdemes dolgozni, hogy az tényleg a legfinomabb legyen. A tapasztalat alapján pedig a kellő mennyiséget is beállítottam, mivel nálunk ebből az eredetileg megadott tételek nem bizonyultak elegendőnek.

sajtos_2

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

25 dkg szobahőmérsékletű vaj (Házi vajjal sikerült a legjobban, de a bolti vaj is tökéletes. Margarinnal is lehet, de azzal nem ízlett annyira.)

2 tk só

1,5 dl tejföl

5 dkg reszelt sajt (Mindenféle sajttal próbáltam, de a sajt íz legjobban az érett cheddarral jött ki.)

1 tojás  

Elkészítés:

A lisztet átszitálod, a sóval elkevered. Vajjal és a tejföllel összegyúrod. Ebbe nem kell se sütőpor, se élesztő, bár egyszer azzal is kipróbáltam… Nem kell!

A tésztát lisztes deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtod, a tetejét megkened a felvert tojással. Végül megszórod a reszelt sajttal. Vékony csíkokra vágod (Ezt a műveletet én pizzavágóval végzem, de ha van derelyevágó, azzal könnyebb. Ha egyik sincs, késsel próbálkozz!)

Előmelegített sütőbe 175 fokon alsó-felső sütéssel addig sütöd, míg aranybarna színe nem lesz. (Érdemes ellenőrizni, hogy átsült-e a közepe is.)

Más dolgod már nem is lesz, mint a forró sajtos rúd körül lebzselőket elhajtani, hogy legalább addig várjanak, míg kihűl.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!