Miles & Meals

Zoo Café: állatkert a kávézóban

A macskás kávézó már a múlté, itt a Zoo Café, ahol a kávé mellé kígyó, a tea mellé teknős érkezik.

nyito

A gyerekeim mindig képben vannak, hogy hova érdemes Budapesten elmenni, mi most a „menő”… persze gyerekszemmel nézve. Az infót egymástól szerzik, így ne csodálkozzunk, hogy Jamie olasz étterme nem szerepel a listájukon, ellenben a mini állatkertet felvonultató Zoo Café a TOP három közt fut.

teknos

Gyenge, megfűzhető szülő vagyok, így engedtem a nyafogásuknak, és hétvégén ellátogattunk ebbe az állati kávézóba.

A kávézó: annyira népszerű a hely, hogy érdemes telefonon asztalt foglalni, főleg hétvégére.  Amikor mi érkeztünk, éppen egy szülinapi buli vendégei is befutottak, úgyhogy vasárnap tízkor, vagyis nyitásra már teltházzal találtuk szembe magunkat.

Őszinte leszek, egy picit zsúfolt volt a hely, és az egyik terembe be se jutottunk, mert a szülinaposok foglalták el. Vagyis érdemes ide inkább hétköznap eljönni, amikor szellősebb a kávézó.

A kiszolgálás: a pincérek hozzáállása csillagos ötöst érdemel. A rengeteg ide-oda cikázó gyerek se zökkentette ki őket a munkájukból. A mosoly akkor se tűnt el az arcukról, amikor percekig arra kellett várniuk, hogy a gyerekek kitalálják, mit is szeretnének. Ők a „mindegy” ételt és a „bármi jó” italt választották…  Tényleg teljesen mindegy volt nekik, mit kapnak, hisz az asztalunk körül sündörgött két gyönyörű Maine Coon macska, így a figyelmük már nem ott járt.

maine_coon

Ahogy érkeztek az italok és az ételek, úgy hozták sorra ki az asztalunkhoz az érdekes állatokat, gekkót, agámát, teknőst, tengerimalacot, sünit. A szomszéd asztalokon nyuszikat és kígyókat is láttam. A Zoo Café sztárja azonban egy picike cica volt, akit a gyerekek el se akartak engedni. (Sírás volt, hogy nem vihettük haza.)

kiscica

Az asztalokon kézfertőtlenítő található, hogy állatsimogatás után bedörzsölhessük a tenyerünket, mielőtt az ételekhez nyúlunk. Viszont volt bennem egy kis aggodalom, hogy mennyire higiénikus a tengerimalacka mellett álló szendvicsből enni, nem potyogott-e bele a szőre. (Nálunk otthon az állatok nem jöhettek fel az asztalra, így kicsit szokatlan volt, hogy pl. a nyúl az ételek közt ugrált. )

malac

A gyerekek azonban nagyon élvezték, abból se volt gond, hogy állat után nyúltak az ételhez…mivel az ételhez hozzá se nyúltak! Én tömtem beléjük a szendvicseket két simi között.

pok

Az italok: a gyümölcstea nagyon finom, tudom ajánlani. A forró csoki és a latte is rendben van, semmi extra, de az elvárásaimnak megfelelt.

Az ételek: (ééés itt érkezünk az érzékeny ponthoz, sokat gondolkoztam, hogy tudnám ezt finoman megírni…) A férjem pármai sonkás piadinát rendelt (olasz lepénykenyere), de nem ízlett neki. A sonkás sajtos melegszendvicseknél is azt éreztem, hogy ennél otthon jobbat csinálok. Lehet, hogy csak egy kis saláta, vagy pár szelet paradicsom hiányzott a tányér széléről, hogy ne érezzük száraznak őket. Az egyik gyerkőc sütit is rendelt, de csak a gyümölcsöt ette le a tetejéről. (Ezt én nem kóstoltam meg, szóval simán lehet, hogy csak azért túrta szét a süti többi részét, mert az állatok lekötötték a figyelmét…)

sun

Összességében pozitív élménnyel tértünk haza, a hely szuper, az állatok nagyon szelídek, simizhetők, a kiszolgálás csillagos ötös. Kávézni és teázni, közben cicákat, süniket és kaméleonokat simogatni ez a legjobb hely!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fodorréka says:

    Szerintem is érdemes elmenni, egy tea és kávé mellett cicákat, teknősöket és gekkókat simizni. A sünike cuki volt, de nagyon gyorsan szaladgált az asztalon és szívesen elbújt volna valahova.

  2. Edit Sara says:

    nagyon jo otlet tetszik;-)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!