Miles & Meals

Decemberi tervező

Van pár tippem, mit csinálj a decemberi zimankóban, hogy kívül-belül átmelegedj. 

nyito

Íme pár tipp decemberre: 

  1. Korcsolyázz!

Úgy megörültem a hírnek, hogy ismét nyitva a Városligeti Műjégpálya, hogy egyből előkotortam a korcsolyákat a pincéből. Tudom, hogy Budapesten számos műjégpálya van, melyek egész évben nyitva tartanak, és bármikor mehettem volna korizni. Számomra mégis a Vajdahunyad várára néző hatalmas jégfelület A koripálya, ahol szabad levegőn siklunk, miközben a barátnőkkel megbeszéljük az élet dolgait.

mujeg

  1. Gőzöld magad!

Korizás után nincs is jobb, mint átsétálni a Széchenyi Fürdőbe, és a melegvízben kiengedni az elgémberedett porcikáinkat. Fiatalabb koromban csak ide jártam. Itt akkor a legszebb, amikor tombolnak a mínuszok, te pedig este a kinti medencében nézelődsz a vízgőz ködébe burkolózva. Minden olyan sejtelmes, izgalmas.

Azonban hűtlen lettem, mert egy barátnőm rábeszélt a Rudasra, az pedig szerelem lett első csobbanásra. A kedd csajos nap, a teljesen pucér nénik látványára érdemes lelkiekben készülni, hogy ne ott sokkolódjunk. (Azt hittem, engem zavarni fog a meztelenség, de egyáltalán nem, sőt inkább felszabadító érzés…)

rudas

  1. Forralt sört, bort, pálinkát ide!

Ha kilátogatok a Vörösmarty téri vásárra, akkor kötelező programként iszok valami forró italt, ami majd belülről is átmelegít. A tea és a forralt bor szinte unalmasnak hangzik a mostani választék mellett, hiszen úgy tudom idén olyan italkülönlegességeket is meg lehet kóstolni a karácsonyi vásáron, mint a málnapálinkás puncs vagy a meggyes forró sör.

forralt

  1. Vásárolj varázslatos környezetben!

November 25-én nyit a Four Seasons Hotel Gresham Palotában a karácsonyi vásár. Erre az alkalomra csodálatosan kidíszítik a Zrínyi passzázst; fényfűzéreket, karácsonyi díszek tömkelegét használják fel, hogy mesebeli erdőt varázsoljanak a világ egyik legszebb hotelébe. Itt a csillogó-villogó ékszerek mellett kézműves termékek közül is válogathatunk, és természetesen itt is lesz forralt bor… 

gresham

  1. Nézd meg a Diótörőt!

Úgy örülök, mert már van a jegyem a Szegedi Kortárs Balett Diótörőjére, ami pont karácsony előtti napra egy szuper családi programnak ígérkezik. A december a Diótörő hónapja, ha már lecsúsztál arról, hogy az Operaházban a klasszikus darabot megnézd, november 25-től folyamatosan játszák ezt a darabot pesti és vidéki színházak is. 

diotoro

 

Képek forrása:

rudasfurdo.hu

www.fourseasons.com

www.nlcafe.hu

szegedikortarsbalett.hu

pixabay.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!