Miles & Meals

Legyen malacod!

Süss ilyen cuki malacokat az újévi bulira, hogy jövőre malacod legyen!

malacok

Ezek a malac sütik még ki se hűltek, máris elfogytak.

Szilveszterre készültek, de túl hamar elkészültek, így reggelire hamm, bekapták a gyerekek.

malac_3

Még csak az első malackát állítottam össze, amikor megjelentek a gyerekek, és átvették a munkát.

malac_1

Így nagyjából 10 perc alatt elkészültek ezek a fincsi sós falatkák.

Majd 15 perc sütés, és pár fotó ellövése után már csak a morzsákat láttam a tányérukon.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

virsli

1 tojás

ketchup vagy mustár

(sajt)

szemes bors

hozzavalok

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.

A bolti leveles tésztát kitekerjük, kisimítjuk. Pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki. A malac orrának való pici kört én a habzsákom fém szájával szúrtam ki.

Egy nagy kört megkenünk ketchuppal (vagy mustárral), egy karika virslit (nem kell megfőzni) ráhelyezünk. Ha van otthon sajt, akkor egy csipet reszelt sajtot is rászórunk. Egy másik nagy körrel lefedjük, a széleket összenyomkodjuk. Orrot, fületek nyomkodunk rá, majd 2 szem borsból szemet nyomunk a tésztába. Megkenjük tojással.

Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük a malacokat, és betoljuk a tepsit a sütőbe, úgy 15 percre. Szépen megpirul a malacka.

Ha buliba készülsz, érdemes dupla (tripla) adagot készíteni!

Az egy csomag leveles tésztából készült malacokat a három gyerek úgy eltüntette reggelire, hogy nekem és a férjemnek csak egy darab maradt. Azon osztoztunk 😀

malac_2

Boldog Új Évet Kívánok minden olvasómnak!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!