Miles & Meals

Itt a kicsik kedvence: a kakaós csiga

Itt a kicsik kedvence: a kakaós csiga   Na, ez tényleg egy Turbócsiga: a tésztája nem leveles tészta, hanem rugelach, és a tölteléke sem sima kakaó kis cukorral és vízzel összekeverve, hanem igazi étcsokoládé, amibe még egy pici marcipánt is csempésztem.  ... Tovább »

A Világkonyha folytatódik: tartsatok velünk Belgiumba

Ha a nagy gasztronemzetekre gondolunk, senkinek sem jutna eszébe Belgium. Egyrészt a belga népet nehezen definiálhatjuk: a belga állampolgár valójában vagy flamand, vagy vallon. Ez az ellentét a gasztronómiára ugyanúgy érvényes: vagy a francia borkedvelők, vagy a holland sörimádók dominálnak. A belga söröket pedig senkinek sem kell bemutatni. A csokoládén, Jacques Brel dalain, Tintin kalandjain és a… Tovább »

Banánmentés és újraélesztés: Csokis-banános süti

Kuka vagy sütő? Ma is két ehetetlenre barnult banánnal néztem farkasszemet, miközben próbáltam felidézni azt a napot, amikor épp jó volt. Persze lehet, olyan nem is volt!     Szerencsére évekkel ezelőtt ráakadtam egy receptre, amihez pont a kidobás előtti állapotban lévő banán kell. Azon kívül, hogy nem érzem a pazarlás miatt bűnösnek magam, bónuszként… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!