Miles & Meals

10 megfizethetetlen Sziget-élmény

Negyvenévesen, a gyerek előtt nem csinálhatsz hülyét magadból – gondoltam, mielőtt nekivágtunk a kisiskolás lányommal a fesztiválnak. Persze amint ellőttük a kötelező szelfit a kapuknál, ezt az intelmet gyorsan el is felejtettem.  Elvégre bulizni jöttünk!!!... Tovább »

Boszorkányok buliznak Budapesten

Kísértetek, boszik és szellemek lepik el a Vörösmarty teret október 31-én kora éjszaka. Kreativitásunkat a Halloween fesztiválon a zombis sminken túl a tökfaragó versenyen is bizonyíthatjuk. A Halloween nálunk a gyerekekkel együtt szivárgott be a családi “ünnepek” közé: tökfaragással indult, rémisztő sütikkel folytatódott, most pedig muszáj a bulira valami jelmezzel előrukkolnom.   Egy biztos, vacsorára a Halloween jegyében sütőtök leves… Tovább »

Mesés krakkói városnézés

Az egyik legnépesebb és legszebb város Lengyelországban, ahol a múlt a modern jelennel találkozik. Krakkóból egyszerre árad a királyi fennköltség és történelmi büszkeség.  Egyre felkapottabb turista célpont, ami lenyűgöző látnivalókkal várja az odalátogatókat. Kedvcsinálóként megmutatjuk Krakkó egy-két arcát a sok a közül. Krakkó a 17. századik Lengyelország fővárosa volt, de azután sem vesztett hajdani pompájából,… Tovább »

II.Gere Jazzfesztivál- folytatódik a villányi bor,gasztro,-és jazz őrület

A gourmet és zenerajongó Miles & Meals olvasókat ezúttal Villányba invitáljuk. A méltán híres Gere Pincészet saját birtokán várja a prémium borok, igényes zene és a gasztronómia kedvelőit a II. Gere Jazzfesztiválon. Fotó: sikerado.hu A tavalyi nagysikerű és hagyományteremtő szándékkal indított rendezvény 2013. június 14-15-én folytatódik a villányi borász család birtokához tartozó Gere Crocus és… Tovább »

Mangalica, a disznók gyöngye

A mangalica zsírral átszőtt, márványozott húsa a minimális sütési, főzési veszteségen kívül kedvező zsírsavösszetételt, több vitamin- és ásványianyag-tartalmat, porhanyós, lédús állagot, valamint intenzívebb ízt és aromát nyújt fogyasztóinak. Ezen a napsütéses tavaszi hétvégén hömpölygött a tömeg a debreceni mangalica fesztiválon, ebédidőben nem lehetett szabad asztalt találni, az árusok standjai előtt pedig sorok kígyóztak. A választékra… Tovább »

Vége a téli álomnak

„A liliomfélék családjából származó, vadon termő növény, amely április-májusban hajt ki az aljnövényzetben. Két nagy levelét könnyű összetéveszteni a gyöngyvirágéval. Intenzív illatú növény, és az avantgárd konyhaművészek körében manapság nagy tiszteletnek örvend.” Tudod már, miről szól ez a bejegyzés? A Larousse gasztronómiai lexikonban a fenti sorok találhatók a medvehagyma címszó alatt. Néhány éve kezdődött a… Tovább »

Noszvaji eszem-iszom

A Miles&Meals ígéretéhez híven elkalauzolja olvasóit az ország határain innen és túl olyan helyekre, ahol a látnivalók mellett a gasztronómia is komoly szerephez jut. A vendégszerető Noszvaj mindenképpen megér egy látogatást.    Fotó: noszvaj.hu A történelmi Eger városától mindössze tíz kilométerre fekvő Noszvaj, az ország egyik legtisztább levegőjű településeként ideális választás egy hétvégi feltöltődésre. Nem… Tovább »

Húsvét a Budavári Palotában

Remélem, a havazás és a hideg nem szegi kedvét azoknak, akik kimozdulnának a közelgő ünnep alkalmából. Így a húsvéti hétvégére az igazán bátraknak és a még vacillálóknak elsőként a Budavári Húsvéti Sokadalmat ajánlom figyelmébe. A fesztivál három napon keresztül, 2013. március 30. és április 1. között várja az ünnepelni vágyókat színes vásárával, valamint gasztronómiai, zenei… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!