Miles & Meals

Shakespeare Gyulán nyaral

  Gyula igazi felüdülést nyújt az odalátogatóknak: fáradt porcikáik a termálvízben kiengednek, a zöldellő parkokban sétálva, vagy az Élővíz-csatornán evezve felborzolt idegeik kisimulnak, édesség utáni sóvárgásukat a 100 éves cukrászdában kielégíthetik, kulturális szomjukat pedig a fesztiválok és a gyulai várszínház Shakespeare darabjai oltják.   Kétségkívül Gyula legfőbb látványossága a 14. századi egyetlen épségben maradt síkvidéki téglavára,… Tovább »

Az „öribarik” húsvéti komatálat adtak egymásnak

A tojásfestésen és a locsolkodáson túl a húsvéti ünnepkörhöz sokrétű szokásvilág tartozik. A jézuskeresés hagyományáról, a kútmerésről, a határjárásról, a szagosvíz titkáról, valamint a húsvéti komatálról Palenik József, a Lajta Néptáncegyüttes művészeti vezetője mesélt a Skanzenben.   A kunszigeti jézuskeresést a nagyszombati föltámadási körmenet után hirdetik meg. A falu apraja és nagyja húsvétvasárnap hajnalban felkerekedik,… Tovább »

Húsvéti menü egy dietetikus szemével

Az év első felében nincs egyszerű dolga a fogyókúrázóknak. Már épp büszkén néznek bele a tükörbe, mert sikerült eltüntetni (legalábbis részben) a karácsonykor felszedett pluszkilókat, erre máris itt van a következő nagy ünnep, a Húsvét. Újabb nagy vendégségek, ételtől roskadozó asztalok, felesleges nassolások, folyamatos koccintások – elég egy hétvége, és újra megjelenik az alattomos súlyfelesleg…. Tovább »

Szeretgetett malacból legfinomabb a sonka!

Sonkát vásárolni nem könnyű. Ha te is tanácstalan vagy, segít az etyeki Sonkamester, Árpás László, aki az egykor híres magyar sonkatermelés felélesztésén fáradozik. A magyar ember szereti a malacát, szerinte ez a magyar sonka titka.   A Sonkamester tanácsai a Miles & Meals olvasóinak – A sonka minőségét akkor lehet megítélni, ha fel van vágva. Ha… Tovább »

Húsvét a Budavári Palotában

Remélem, a havazás és a hideg nem szegi kedvét azoknak, akik kimozdulnának a közelgő ünnep alkalmából. Így a húsvéti hétvégére az igazán bátraknak és a még vacillálóknak elsőként a Budavári Húsvéti Sokadalmat ajánlom figyelmébe. A fesztivál három napon keresztül, 2013. március 30. és április 1. között várja az ünnepelni vágyókat színes vásárával, valamint gasztronómiai, zenei… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!