Miles & Meals

Kolostorok kalandvágyóknak – készen állsz a lépcsőzésre?

Egy régi nyár emléke ugrott be: a Meteóráknál a szakadék felett drótkötélen “utazott” egy pap a kolostor felé, mi pedig lélegzetvisszafojtva lestük, átér-e. A kis kabinon nemhogy zár, de még tető se volt: a kosárka ott billeget, ahogy a kötelet húzták. Megkönnyebbültünk, amikor kiderült, nekünk nem így kell a szikla tetején álló kolostorhoz eljutni, van… Tovább »

A józsefvárosi piac varázsa és íze

Életem legjobb kínai kajáit ettem a józsefvárosi piac egyik eldugott éttermében, olyanban, ahova csak a helyi kínai piacos közösség jár, de ők aztán családostól. A pár hónapos csecsemőt is ott etette a mamája, aki úgy tátogott, mint egy kis fecske, amint az anyukája a tésztát lapátolta pálcikával a szájába. A rossz hírem viszont az, hogy… Tovább »

Király Viktor: a pocakom amerikai, a szívem magyar

Piros tornacsukában, New York Yankees baseball sapiban, és AC/DC pólóban vágódott be a Médiaakadémia ajtaján Király Viktor, akinek a kínos kérdéseknél sem hervadt le a mosoly az arcáról. (interjú)   Sokat utazol? Igen, de általában ugyanazon két hely, New York és Budapest között ingázok. New Yorkban születtem és éltem egészen tizenhat éves koromig, amikor is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!