Miles & Meals

Izgalmas piacok a nagyvilágból

Akármerre jártok, a helyi piacokra mindig érdemes benézni. Nemcsak a portékák színes kavalkádja köti le a figyelmet, de rengeteget lehet tanulni egy-egy ország kultúrájából. Órákig elnézem, hogyan válogatnak az emberek, milyen készségesen kínálják áruikat az eladók, vagy milyen gesztusokkal dobják fel a vevők napját, és legfőképpen, hogyan megy az alkudozás.... Tovább »

Fedezd fel Torontót! – Észak-Amerika az USA-n túl

Torontó nemrég sokat szerepelt a médiában, hiszen minden ősszel itt tartják a filmvilág egyik legrangosabb fesztiválját. Kanada legnagyobb városa itthon mégis kevésbé ismert, pedig legalább olyan lenyűgöző, mint a vörös szőnyeges mozipremierek. Lássuk, miért érdemes ide utazni! Már több mint 15 évvel ezelőtt, még gyerekként töltöttem 3 hetet Kanadában, így már kicsit fakultak az emlékek… Tovább »

A gyümölcsízű sztárzöldség: a rebarbara

Kétségkívül a rebarbara az új sztárnövény a konyhákban. Tavasz óta nem lehet kinyitni egyetlen receptmagazint vagy böngészni egy gasztro oldalon anélkül, hogy valamilyen rebarbarás finomságot látnánk. Most mi is beadtuk a derekunkat a rebarbara-őrületnek. Bevallom, tavalyelőtt még én se nagyon tudtam, hogy mi ez a furcsa nevű növény, egyáltalán zöldség-e vagy gyümölcs. Elsőnek krémlevesként kóstoltam, és… Tovább »

Street Food Fesztivál, ahol az ízek összecsapnak

A nagy sikerű Street Food Show újabb állomásához érkezett. Május 10-12 között a Hold utcai vásárcsarnokba költöznek az utcai ételek hazai mágusai. A fesztiválon népszerű gasztrobloggerek és főzni kedvelő szépíróik is fakanálhoz jutnak, hogy megmutassák, nemcsak a tollforgatáshoz értenek. A rendezvény ezúttal is ingyenes.                      … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!