Miles & Meals

Csajos sörök nyomában

Kérem, itt és most egy teljesen szubjektív teszt eredménye következik! Meghívót kaptam a Budavári Sörfesztiválra, ahol kitartóan kerestem, kutattam a legcsajosabb ízvilágú nedűt. A jó „csajos” sör nálam a kézműves sörök ízesített söreit jelenti, ahol nem a hozzáadott mesterséges aroma köszön vissza a pohárból. Bár ezt a kategóriát nem érdemes ráhúzni egyetlen ízesített sörre sem,… Tovább »

Koccintanál-e sörrel

Már vagdosom a centit, és alig várom, hogy végre június 12-e legyen. Olyan ez, mint a suli végén az Ó- IÓ-CIÓ feliratok a táblán. Nem, nem vagyok alkoholista, de állítom, nincs jobb egy forró nyári napon egy korsó hideg sörnél. Márpedig hamarosan nyakunkon a kánikula!  ... Tovább »

A Világkonyha folytatódik: tartsatok velünk Belgiumba

Ha a nagy gasztronemzetekre gondolunk, senkinek sem jutna eszébe Belgium. Egyrészt a belga népet nehezen definiálhatjuk: a belga állampolgár valójában vagy flamand, vagy vallon. Ez az ellentét a gasztronómiára ugyanúgy érvényes: vagy a francia borkedvelők, vagy a holland sörimádók dominálnak. A belga söröket pedig senkinek sem kell bemutatni. A csokoládén, Jacques Brel dalain, Tintin kalandjain és a… Tovább »

Laktató lakomák a hegyek között – Indul Világkonyha sorozatunk

Világkörüli útra invitálunk mindenkit, hogy bebizonyítsuk a világ előttünk, legalábbis a tányérunkon hever. 8 héten át minden hétfőn különböző tájak gasztronómiájából csemegézünk. Elsőre nem megyünk túl messzire, csak a szomszédos Ausztria hegyvidékére.  Tirol nem csak sípályáival, kirándulóhelyeivel és friss hegyi levegőjével tud lenyűgözni: gasztronómiája is sok érdekességet tartogat. Most bemutatjuk kedvenceinket, sőt egy remek budapesti… Tovább »

Újra nyitva a Kertem, a városligeti családi napközi

Az első tavaszi kerékpáros túrám mindig a városligeti Kertembe vezet. Finomat enni, egy kicsit megpihenni, egy ital mellett lazítani, barátokkal összejönni – ezt mind megtehetjük a liget szívében található helyen.                         Fotó: Kósa Andi   A Műjégpálya szomszédságában az árnyas fák alatt bújik meg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!