A már jól ismert muffin után itt a legújabb sütemény-őrület. A cake pop, azaz sütinyalóka, bár itthon még kevésbé ismert, a világot már meghódította.
A falatnyi desszert sikere abban áll, hogy bár elkészítése hosszadalmas, mégsem bonyolult. Ezen kívül divatos, ötletes, valamint sokféle töltelékkel és díszítéssel variálható. Az eredmény pedig garantált elismerés!
A cake pop ötlete Bakerellától származik, aki elkészítési technikáit és különféle receptjeit már szakácskönyvben is kiadta, Cake pops címmel. A sütéshez még sincs feltétlenül szükségünk az eredeti receptekre, hiszen bármilyen tortát el lehet készíteni „pop” formában. A lényege annyi, hogy a kisült piskótatésztát és a torta töltelékét alaposan össze kell gyúrni. Ebből a masszából nyalókányi golyókat formázunk, melyeket pálcikára szúrunk. Ezeket a golyókat belemárthatjuk különböző bevonókba, például tej- vagy étcsokoládéba. Az így elkészült nyalókákat pedig már szinte bármivel dekorálhatjuk, marcipánnal, kókusszal, szórócukorral, csokoládé reszelékkel, tényleg csak a fantáziánk szabhat határt.
A legjobb tulajdonsága a sütinyalókának, hogy a legkülönbözőbb rendezvényekre és eseményekre is elkészíthető, hiszen könnyen fogyasztható és könnyedén alkalomhoz illővé varázsolható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: