Miles & Meals

Madártej karamellizált cukorcsodákkal

Ki ne ismerné gyermekkorunk egyik kedvenc édességét, a madártejet. Az úszó habszigeteket bátran megbolondíthatjuk pörkölt cukorból készült forgácsokkal és figurákkal. A gyerekeknél és a felnőtteknél egyaránt nagy sikert fogunk aratni a következő recepttel.

Forrás: www.eatyourbooks.com

Forrás: www.eatyourbooks.com

 

Hozzávalók:

1.5 liter tej

1 vaníliás pudingpor

3 tojás

2 vaníliás cukor

3-5 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral forraljuk fel. A tojásfehérjéket kevés kristálycukorral kemény habbá verjük. Egy kanál segítségével kis halmokat válasszunk le belőle, és egyesével szaggassuk a forró tejbe. Egy-két perc alatt főzzük ki a habokat, így átveszik a vaníliás cukor finom ízét. Egy szűrővel szedjük ki és tegyük félre őket egy tányérra.

A tejet is szűrjük át, így megszabadulhatunk a hátra maradt kis tojásfehérje haboktól. A tojássárgáját, a kristálycukrot és a vaníliás pudingport csomómentesen keverjük ki. Ízlés szerint adagoljuk a cukrot. Az édesszájúak bánhatnak vele bőkezűbben is. Aki viszont nem szereti édesen, inkább kevesebbet tegyen hozzá először, és utólag pótolja a hiányzó mennyiséget. A masszát adjuk a forró tejhez, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

A habokat lebegő kis szigetekként helyezzük a madártej alapjának a tetejére. Nem gond, ha kissé összeestek, a forró tejtől újra megdagadnak.

 

Ropogós karamell szobrocskák

Forrás: frenchpastrychef.com

Forrás: frenchpastrychef.com

Ha igazán fel akarjuk dobni a madártejet, –  amelyet az angol nyelv találóan lebegő szigeteknek hív – csorgassunk a tetejére karamellizált cukrot. Egyenletesen is ráönthetjük a halmokra, amelyek alakját felvéve a cukor megkeményedik. Kreativitásunknak csak a fantáziánk szabhat határt, engedjük csak szabadon! Készíthetünk vitorlást, és pálmafát is tűzhetünk a szigeteinkbe. Idővel és gyakorlással remekműveket alkothatunk, akárcsak a videón látható fiatalember. Ha te is szeretnéd megtanulni a kakas, a majom, a pillangó, a hal és a sárkány pörkölt cukorból való készítését, nézd meg a videókat:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=239GSmRW9XY

 

Videó – forrás: youtube

 

Tipp: a forró karamellizált cukor hamar megkeményedik és könnyen ragad. Próbáljuk meg a felületet leheletvékonyan olajjal kikenni mielőtt a forró cukrot rácsorgatjuk.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!