A nagy sikerű Street Food Show újabb állomásához érkezett. Május 10-12 között a Hold utcai vásárcsarnokba költöznek az utcai ételek hazai mágusai. A fesztiválon népszerű gasztrobloggerek és főzni kedvelő szépíróik is fakanálhoz jutnak, hogy megmutassák, nemcsak a tollforgatáshoz értenek. A rendezvény ezúttal is ingyenes.
Fotó: diningguide.hu
A patinás piacot ismét ellepi a korgó gyomrú és finom, minőségi utcai ételekre vágyó közönség. Az utcai étkezés a világon mindenhol a nyüzsgő hétköznapi élet része, sok helyen ezt a fajta étkezési kultúrát komoly tradíció övezi. Magyarország utcáiról hiányoznak a jó minőségű, ínyenc és mindenki számára elérhető utcai ételek, és a választék is kimerül a török kebabos, a kínai kifőzde, és a hasonló multinacionális gyorséttermek kínálatában. Ám a Street Food Show új és visszatérő szereplői ismét elhitetik velünk, hogy lehet ezt a műfajt magasabb szinten is művelni. Az erre való igény bizonyítéka pedig az eddigi fesztiválok látogatóinak száma.
Fotó: kiserletikonyha.hu
Vendég piacok és nemzetközi szereplők
A hétvégi rendezvényhez egy sor új résztvevő, köztük két igazán népszerű piac is csatlakozik. Míg a Szimpla Háztáji Piac a tőle már megszokott vasárnapi atmoszférája mellett, gulyással és zenével szeretne a tömegek kedvében járni, addig a Budaörsi Halpiac Dokk Büféjének étlapjáról szeretne ízelítőt adni. A halimádók zarándokhelyeként is ismert büfé friss rák, osztriga, és csiga ételek mellett füstölt halas különlegességet készít majd a fesztivál ideje alatt. A nemzetközi választék bemutatására is több igen népszerű hely, többek között a Gyradiko tradicionális görög családi taverna, az ázsiai ételek, azon belül is a vietnami konyha művelője, a Funky Pho, és a tradicionális zsidó konyha remekeit felvonultató Macesz Huszár vállalkozott.
Életkép a Szimpla piacról
Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu
Vénusz Főzőállomás
Az igényes streetfood hazai művelői közül jelen lesz a Kazinczy utcai Bors Gasztrobár, az Akácfa utcai grillkolbászos csapat, a Pig 37 Blitz, és a kézműves desszertművek alkotója a Desszert.Neked. A delikát mester Sarlós Papas Péter a Sonka Arcok gasztrobárt képviseli (ahol talán a legfinomabb ebédmenüt szolgálják fel a hétköznapokon) mediterrán ízelítőkkel. A finom ételek mellé pedig válogathatunk a Marmorstein Pékség ropogós péksüteményei és a Kandalló Kézműves Pub friss sörkülönlegességei között. Ha pedig egy csésze jó feketére vágynánk a Tamp & Pull Espresso Bár kávékülönlegességeiből biztosan találunk majd kedvünkre valót.
Menü a Sonka Arcokban
Fotó: sonkaarcok.hu
Bloggerek, szépírók fakanállal a kezükben
A fesztiválon, hagyományosan, népszerű gasztrobloggerek is bemutatják főzőtudományukat. Ezen hétvégén a Vegasztromania, Flat-Cat, Limara, Gabojsza, Food&Wine és Paradicsom Praliné írói főznek nekünk, természetesen a blogjaikra jellemző kultikus ételeket. A szépirodalom hazai képviselői közül Bächer Iván, Nyári Krisztián és Cserna- Szabó András ragadja meg a fakanalat.
Vegasztromania tönköly salátát készít sült tavaszi zöldségekkel
Fotó: diningguide.hu
Ha kellőképpen megjött az étvágyunk, érdekel minket a főzés művészete és kíváncsiak vagyunk a hazai street food legjavára, látogassunk el a hétvégén a Hold utcába és kóstolgassunk minél több finomságot, csak arra ügyeljünk, hogy a ruhánk ne bánja!A programról további részleteket itt olvashattok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: