Bár a jelenlegi időjárás nem azt mutatja, de nem sokára mégis beköszönt a nyár és a kánikula. Azonban a nagy melegben sem kell lemondanunk az édességekről. Összegyűjtöttünk számotokra pár könnyen elkészíthető, nagyon finom és frissítő desszertet, melyek biztosan jól esnek majd a forróságban.
Gyümölcsrizs
Ezt a finomságot bárki könnyen elkészítheti, hiszen nem igényel különösebb konyhai szaktudást. Az alapanyagok egyszerűen beszerezhetőek, viszonylag gyorsan meg is van. Ami még nagy előnye a gyümölcsrizsnek, hogy szinte bármilyen gyümölccsel kombinálhatjuk.
Hozzávalók:
15 dkg rizs
3 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 zacskó vaníliás cukor
10 dkg cukor
bármilyen gyümölcs, tetszés szerint
Elkészítés:
A rizst a tejjel, 2 dl vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral és a citrom héjával megfőzzük. Az így kapott tejberizzsel nincs más dolgunk, mint lehűteni és a tetejére kanalazni a friss gyümölcsöket, és már kész is a hideg, frissítő gyümölcsrizs.
Házi jégkása
A strandokon és boltokban kapható cukros és egészségtelen helyett elkészíthetjük magunknak otthon is az egészséges jégkását . Nincs másra szükség, mint jégre, friss gyümölcsre vagy gyümölcslére, valamint egy turmixgépre. Mindig annyi gyümölcsöt használjunk, amennyi jegünk van. Nem fontos nagyon összeturmixolni az alapanyagokat, csak épp hogy homogén legyen a végeredmény. Ha krémesebb italra vágyunk, tejszínnel is megbolondíthatjuk. Mentával ízesítve még hűsítőbb lehet.
Frissítő joghurt torta
Ha a nagy melegben nem szeretnénk tovább fűteni a lakást, és kihagynánk a sütő használatát, akkor a joghurt torta a legjobb döntés. Ezt a desszertet is bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük, mi most az epres változata mellett döntöttünk.
Hozzávalók:
5 dl joghurt
1 dl tejszín
1 kiskanál vaj
2 evőkanál cukor
kevés zselatinpor
30 dkg eper
10 babapiskóta
1 zacskó gyümölcsös tortazselé
Elkészítés:
A zselatint felfőzzük két dl vízben, majd összekeverjük a joghurttal, a tejszínnel, a vajjal, a cukorral és a pépesített eperrel. Az egészet fellangyosítjuk. Egy edény alját kirakjuk tördelt babapiskótával, és ráöntjük a masszát, ha már kicsit megszilárdult. Betesszük a hűtőbe, és amikor megdermedt, kirakjuk a tetejét félbevágott eprekkel. A gyümölcskocsonyát a rajta lévő használati utasítás szerint elkészítjük és a félig dermedt tortára öntjük. Pár óra hűtés után már tálalhatjuk is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: