Kipróbáltuk – finom: spárgás rizottó

A spárgával néhány éve már szoros barátságot kötöttem, rizottó készítésével azonban még nem próbálkoztam.  Jó recept, minőségi alapanyagok. A végeredmény pedig? Tökéletes!

Bár szerencsére ma már egyre több étteremben találhatunk finom húsmentes fogásokat a jó öreg rántott zöldségeken túl is, mégis sokan félnek, hogy otthon elhagyják a bevált hús-krumpli kombót és új ízekkel próbálkozzanak. Nem kell vegetáriánusnak lenni a következő recept elkészítéséhez, a húskedvelők is meglepődhetnek, milyen ízek születnek a spárga és a rizs házasságából.

Forrás:  www.blogs.ubc.ca

A recept

Néhány héttel ezelőtt részt vettem a dm biotalálkozóján, ott kaptam egy Alnatura Szakácskönyvet. Ezt a főételt próbáltam ki először a kiadványból, a recept Tavaszi rizottó spárgával és zöldborsóval néven szerepel a könyvben.

Hozzávalók:

kb. 4 személyre

Elkészítés:

Saját tapasztalat

Nekem kevés volt a 20 perces főzési idő, és az 1 liter zöldség alaplevet sem vette fel a rizs, de ezt természetesen mindenkinek a saját tűzhelyénél kell kitapasztalnia.

A piaci standok roskadoznak a hívogató zöldségek alatt, menjetek, szerezzétek be a hozzávalókat és főzzetek ti is egy jó rizottót!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »