Kuka vagy sütő? Ma is két ehetetlenre barnult banánnal néztem farkasszemet, miközben próbáltam felidézni azt a napot, amikor épp jó volt.
Persze lehet, olyan nem is volt!
Szerencsére évekkel ezelőtt ráakadtam egy receptre, amihez pont a kidobás előtti állapotban lévő banán kell. Azon kívül, hogy nem érzem a pazarlás miatt bűnösnek magam, bónuszként említem, hogy nagyon könnyű elkészíteni és a végeredmény is mennyei.
A túlérett banán csokis-banános süti formájában újjászületik.
Hozzávalók:
- 7.5 dkg. étcsokoládé
- 11 dkg. vaj
- 12.5 dkg. cukor
- 12.5 dkg. liszt
- 2 tojás
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 2-3 túlérett banán
Elkészítés:
A vajat és a csokit megolvasztjuk (lehet mikróban is), belekeverjük a cukrot és a tojást, majd a villával pépesített banánt is. Egy másik tálba a lisztet, a sütőport, és a kakaóport összeszitálom, majd erre ráöntöm a csokis masszát. Összekeverjük (nem kell a gép, lehet villával is). Kisebb méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük. Tűpróbával érdemes megnézni, kész van-e.
A kész sütit nyáron fel szoktam turbózni egy kis vaníliafagyival, de ez nem kötelező. Önmagában is finom.
A banán életciklusai:
Zárásnak itt egy kis hasznos útmutató arról, hogy milyen színű banánból mit érdemes készíteni. A kép alapján az utolsó stádiumban lévő banánból érdemes a banánkenyeret és társait elkészíteni, de koktélhoz is pont ez a megfelelő.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: