A tikkasztó hőségben mindannyian szomjoltó italokra vágyunk. Íme, néhány gyorsan és könnyen elkészíthető jeges tea, hogy jobban át tudjuk vészelni a kánikulát.
CITRUS-LIME ZÖLD JEGES TEA
Hozzávalók:
6 csésze (1.5l) víz
4 filter zöld tea
½ csésze (125ml) frissen csavart citromlé
¼ csésze (60ml) frissen csavart lime leve
Citrom és lime szeletek
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben forraljuk fel vizet. Ha felforrt, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni öt percig. A következő lépésben adjunk hozzá a zöldtea filtereket, majd fedjük le és hagyjuk ázni a filtereket körülbelül tizenöt percig, nagyjából addig, amíg szobahőmérsékletűre hűl a víz. Végül vegyük ki a filtereket és öntsük át az egészet egy nagyobb mutatós kancsóba. Keverjük hozzá a citrom és a lime levét és helyezzük hűtőszekrénybe. Jéggel és citromszeletekkel díszítve szolgáljuk fel.
KLASSZIKUS JEGES TEA
Hozzávalók:
6 csésze (1,5l) víz
4 filter fekete tea (pl.darjeeling)
¼ csésze (60ml) méz
Citromszeletek a díszítéshez
Elkészítés:
Forraljunk fel egy fazékban vizet. Ha a víz felforrt, húzzuk félre az edényt és adjuk hozzá a filteres teákat. Körülbelül tizenöt percig hagyjuk benne állni a filtereket. Az így elkészített teafőzetünkhöz ezután keverjük hozzá a mézet és várjuk, meg míg szobahőmérsékletűre hűl. Öntsük a kihűlt teát egy üvegkancsóba és tegyük hűtőszekrénybe. Fogyasztáskor tegyünk jégkockákat a poharakba, díszítsük citromkarikával és erre öntsük rá a hideg teát.
HŰSÍTŐ BORSMENTA JEGES TEA
Hozzávalók:
6 csésze(1,5l) víz
½ csésze (125ml)szárított borsmenta levél vagy 4 filter borsmenta tea
½ csésze (125ml) méz
Elkészítés:
A szokásos módon forraljunk vizet, majd vegyük le a tűzről és rögtön keverjük hozzá a borsmentaleveleket vagy a tea filtereket. Lefedve hagyjuk körülbelül 30 percet pihenni. Ezután szedjük ki a leveleket illetve filtereket és keverjük hozzá alaposan a mézet. Várjunk, addig, amíg annyira kihűl a teánk, hogy egy dekoratív kancsóba áttöltve a hűtőbe helyezhetjük.
Amikor fogyasztásra kerül, tegyünk jégkockákat a poharakba, öntsük fel a hűtött teával és ízlés szerint díszítsük borsmentalevéllel vagy citromkarikával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: