Kísértetek, boszik és szellemek lepik el a Vörösmarty teret október 31-én kora éjszaka.
Kreativitásunkat a Halloween fesztiválon a zombis sminken túl a tökfaragó versenyen is bizonyíthatjuk.
A Halloween nálunk a gyerekekkel együtt szivárgott be a családi “ünnepek” közé: tökfaragással indult, rémisztő sütikkel folytatódott, most pedig muszáj a bulira valami jelmezzel előrukkolnom.
- csini csontváz
- cuki tökös
- vámpír és a forralt AB Rh+
Egy biztos, vacsorára a Halloween jegyében sütőtök leves készül, pirított tökmaggal.
Hozzávalók:
- 1 sütőtök
- hagyma
- fokhagyma
- gyömbér (friss vagy por)ű
- szerecsendió
- só, bors
- zöldség alaplé
- hámozott tökmag
Elkészítés:
A sütőtököt kimagozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymákat is megpucoljuk, felaprítjuk. Pici olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt. Felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje, és puhára főzzük. Közben fűszerezzük: sóval, borssal és szerecsendióval. Ha van friss gyömbérünk, akkor azt reszeljünk hozzá, de a por is jó, abból kb. 1 pici kávéskanálnyi elég. A gyömbérrel azért vigyázzunk, mert ha túl sok kerül bele, csípős lesz a leves. Ha puhára főtt a tök félrehúzzuk, és botmixerrel összeturmixoljuk. A hámozott tökmagot pici olivaolajon megpirítjuk, majd a tányérokba kiszedett leves tetejére szórjuk. Tálaláskor pici tejszínnel megbolondíthatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: