Kenyérlángos házilag

Hétvégén jó dolgom volt: vendéget hívtam vacsorára, ő meg nemcsak pontosan jött, és csokit is hozott a kölköknek, de el is készítette a vacsorát. További plusz pontokat ér, hogy fiatal és pasi. 

 A romkocsmák és vásári sokadalmak kötelező kínálatából ismert kenyérlángos, alias pompos receptjét hozta, majd nagyon gyorsan el is készítette, mi pedig még gyorsabban megettük. Egy morzsa sem maradt.

Na, ilyen a tökéletes vendégváró kaja!

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzákeverjük a sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Dagasztani kezdjük, majd a vízzel lassan összedolgozzuk. Ha picit több kell vízből, adhatunk még hozzá.

A bedagasztott tésztát meleg helyen kelesszük. TIPP: gőz fölött gyorsabban kel a tészta. Tegyünk fel egy nagy fazék vizet forrni, majd abba tegyük bele edényestől a tésztát és takarjuk le. A másik edény alja ne lógjon a vízbe.

Ha megkelt a tészta, belenyomkodjuk a tepsibe.

A tejfölt befűszerezzük, fokhagymát is nyomunk bele. Ezt a szószt rákenjük a tésztára. Arra dobáljuk a karikákra vágott hagymát, a szalonnát és a kolbászt. A végén reszelt sajttal beborítjuk. 180°C-on kb. fél óráig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »