Nem a bonsai kiscicákról fogok írni, hanem arról, hogy pénteken egy konferencia szünetében a kávégép mögött legnagyobb meglepetésemre a hazai barista bajnokság idei győztesét, Kántor Enikőt fedeztem fel. Nem hagyhattam ki, hogy ne rendeljek egy Hello Kitty-s kapucsínót. A feladatot Enikő átpasszolta egy Latte Art bajnokra, Balázs Lászlóra.
Amúgy a Hello Kitty tényleg elég gyorsan elkészült! Na de ha tudtam volna, hogy ilyen oroszlánost is tud, akkor biztos nem kiscicát kérek.
A kávémat szürcsölgetve, bár a cicának annyi, eszembe jutott Magyarországon mennyi tehetséges barista dolgozik, sokan világbajnoki eredményekkel, címekkel.
Kántor Enikőt azért jegyeztem meg, mert idén először jutott ki Magyarországról női versenyző a barista világbajnokságra. Ausztráliában, Melbourne-ben Enikő huszonhatodik helyezést ért el.
A legnagyobb elismeréssel járó barista versenyen eszpresszót, kapucsínót, és eszpresszó alapú kreatív italt készítenek a versenyzők. Enikő Etiópiából származó, világos pörkölésű kávéval indult, a kreatív italához pedig szárított datolyát és epret használt.
A világbajnokságon szép eredménnyel zárt Várady Tibor is, aki aeropress kategóriában világbajnoki harmadik, filteres kávéjával pedig hatodik helyezést ért el.
Cup Tasting kategóriában pedig világbajnoki aranyérem született, amelyet Horváth Lajosnak köszönhetünk.
Pici ország hatalmas tehetségek!
Visszatérve a tejkrémöntés művészetére, a barista tanulók hónapokig gyakorolják a tökéletes, buborékmentes tejhab elkészítését, és a minták öntését.
A három alapminta a szív, a tulipán és a rozetta. Sokak szerint a rozettás a legnehezebb.
Végül egy lista, ahol világbajnoki kávét ihatsz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: