Miles & Meals

Latte art, avagy cica a pohárban

Nem a bonsai kiscicákról fogok írni, hanem arról, hogy pénteken egy konferencia szünetében a kávégép mögött legnagyobb meglepetésemre a hazai barista bajnokság idei győztesét, Kántor Enikőt fedeztem fel. Nem hagyhattam ki, hogy ne rendeljek egy Hello Kitty-s kapucsínót. A feladatot Enikő átpasszolta egy Latte Art bajnokra, Balázs Lászlóra.

Amúgy a Hello Kitty tényleg elég gyorsan elkészült! Na de ha tudtam volna, hogy ilyen oroszlánost is tud, akkor biztos nem kiscicát kérek.

oroszlan

fotó: sutiklub.hu

A kávémat szürcsölgetve, bár a cicának annyi, eszembe jutott Magyarországon mennyi tehetséges barista dolgozik, sokan világbajnoki eredményekkel, címekkel.

eniko_kantor_nlc

Kántor Enikő (fotó: Baranyai Ferenc)

Kántor Enikőt azért jegyeztem meg, mert idén először jutott ki Magyarországról női versenyző a barista világbajnokságra. Ausztráliában, Melbourne-ben Enikő huszonhatodik helyezést ért el.

A legnagyobb elismeréssel járó barista versenyen eszpresszót, kapucsínót, és eszpresszó alapú kreatív italt készítenek a versenyzők. Enikő Etiópiából származó, világos pörkölésű kávéval indult, a kreatív italához pedig szárított datolyát és epret használt.

A világbajnokságon szép eredménnyel zárt Várady Tibor is, aki aeropress kategóriában világbajnoki harmadik, filteres kávéjával pedig hatodik helyezést ért el.

cup_tasting_nlc

Horváth Lajos, világbajnok (fotó: Baranyai Ferenc)

 

 

Cup Tasting kategóriában pedig világbajnoki aranyérem született, amelyet  Horváth Lajosnak köszönhetünk.

Pici ország hatalmas tehetségek!

 

 

 

 

 

 

latte_nlc

Ez művészet! (fotó: Baranyai Ferenc)

 

Visszatérve a tejkrémöntés művészetére, a barista tanulók hónapokig  gyakorolják a tökéletes, buborékmentes tejhab elkészítését, és a minták öntését.

 

A három alapminta a szív, a tulipán és a rozetta. Sokak szerint a rozettás a legnehezebb.

 

Végül egy lista, ahol világbajnoki kávét ihatsz:

Espresso Embassy

Tamp & Pull

Fekete

Madal Cafe

My Little Melbourne

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!