Miles & Meals

Csináld magad szilveszter – koktélok házilag

Feldobnátok valamivel a szilveszteri bulit, de nincs ötletetek? Íme, néhány tipp welcome drink készítéshez, amelyek biztosan hozzájárulnak az év utolsó bulijának sikeréhez.

 

 

Tojáslikőr

Hozzávalók:

5 tojássárgája

2 evőkanál víz

2 csomag vaníliás cukor

4-5 dl habtejszín

fél dl rum

2,5 dl vodka

40 dkg kristálycukor

Elkészítés: a hozzávalókat turmixba tesszük, összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk. Két hét érlelés után lenne igazán finom, de holnap estére is tuti recept.

forrás: www.nassolonaplo.hu

Bólé

Hozzávalók:

6 db narancs

6 db banán

2 db citrom

8 db mandarin

1 üveg meggybefőtt

1 doboz őszibarack konzerv

15 dkg cukor

1 dl pálinka

1,5 dl rum

1 üveg habzóbor

Elkészítés: a narancsot, citromot, banánt, mandarint az őszibarackkal együtt apró darabokra vágjuk. A lé nélküli meggyhez hozzáadjuk a cukrot, a pálinkát és a rumot. Végül a többi gyümölccsel összekeverjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt felöntjük a habzóborral.

forrás: www.konyhabuvesz.hu

Ír krémlikőr (Bailey’s)

Hozzávalók:

3,5 dl tejszín

1,5 dl sűrített tej

1,5 dl whisky vagy rum

1 csomag mogyorós cappuccino

1 csomag vaníliás cukor

12 dkg porcukor

Elkészítés: a cappuccino port és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, majd a tejszínt. Alacsony lángon felforraljuk, közben kevergetjük. Miután kihűlt, hozzáöntjük a whiskyt vagy a rumot, majd összekeverjük. Hűtés után fogyasztható.

forrás: www.anyakonyha.hu

Mimóza koktél

Hozzávalók:

fél pohár narancslé

fél pohár száraz vagy félszáraz pezsgő

fehér rum

Elkészítés: egy koktélos poharat töltsünk meg félig száraz vagy félszáraz pezsgővel, majd öntsük fel narancslével. Ha pikánsabbra szeretnénk, akkor töltsünk még 3 cl fehér rumot a pohárba. A pohár szélét naranccsal díszíthetjük.

forrás: www.easyveganmeals.com

Ananászos limonádé koktél (alkoholmentes)

Hozzávalók:

5 cl ananászlé

1 citrom leve

1 lime leve

buborékos ásványvíz

törtjég

Elkészítés: az ananászlevet a citrom és a lime levével együtt mixerrel összekeverjük, majd a zúzott jégre öntjük. Hozzáöntjük az ásványvizet, és ananásszal díszítve tálaljuk.

forrás: www.receptvaros.hu

B.U.É.K.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!