Feldobnátok valamivel a szilveszteri bulit, de nincs ötletetek? Íme, néhány tipp welcome drink készítéshez, amelyek biztosan hozzájárulnak az év utolsó bulijának sikeréhez.
Tojáslikőr
Hozzávalók:
5 tojássárgája
2 evőkanál víz
2 csomag vaníliás cukor
4-5 dl habtejszín
fél dl rum
2,5 dl vodka
40 dkg kristálycukor
Elkészítés: a hozzávalókat turmixba tesszük, összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk. Két hét érlelés után lenne igazán finom, de holnap estére is tuti recept.
Bólé
Hozzávalók:
6 db narancs
6 db banán
2 db citrom
8 db mandarin
1 üveg meggybefőtt
1 doboz őszibarack konzerv
15 dkg cukor
1 dl pálinka
1,5 dl rum
1 üveg habzóbor
Elkészítés: a narancsot, citromot, banánt, mandarint az őszibarackkal együtt apró darabokra vágjuk. A lé nélküli meggyhez hozzáadjuk a cukrot, a pálinkát és a rumot. Végül a többi gyümölccsel összekeverjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt felöntjük a habzóborral.
Ír krémlikőr (Bailey’s)
Hozzávalók:
3,5 dl tejszín
1,5 dl sűrített tej
1,5 dl whisky vagy rum
1 csomag mogyorós cappuccino
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg porcukor
Elkészítés: a cappuccino port és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, majd a tejszínt. Alacsony lángon felforraljuk, közben kevergetjük. Miután kihűlt, hozzáöntjük a whiskyt vagy a rumot, majd összekeverjük. Hűtés után fogyasztható.
Mimóza koktél
Hozzávalók:
fél pohár narancslé
fél pohár száraz vagy félszáraz pezsgő
fehér rum
Elkészítés: egy koktélos poharat töltsünk meg félig száraz vagy félszáraz pezsgővel, majd öntsük fel narancslével. Ha pikánsabbra szeretnénk, akkor töltsünk még 3 cl fehér rumot a pohárba. A pohár szélét naranccsal díszíthetjük.
Ananászos limonádé koktél (alkoholmentes)
Hozzávalók:
5 cl ananászlé
1 citrom leve
1 lime leve
buborékos ásványvíz
törtjég
Elkészítés: az ananászlevet a citrom és a lime levével együtt mixerrel összekeverjük, majd a zúzott jégre öntjük. Hozzáöntjük az ásványvizet, és ananásszal díszítve tálaljuk.
B.U.É.K.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: