Ezt a dekoratív vendégváró zöldségkoszorút még karácsonykor készítettem a keresztanyámmal, viszont húsvétra biztos megint előveszem a receptet, és friss zöldségekkel készítem el. Úgy az igazi!
Hozzávalók:
1/2 kg mexikói zöldségkeverék, vagy friss zöldségek apró kockára vágva, puhára főzve
6 db. főtt tojás apró kockára vágva
15-20 dkg felvágott/sonka apróra vágva
3 dl majonéz vagy tartár mártás
3 dl húsleves alaplé, vagy ha nincs 1 leveskocka 3 dl vízben feloldva
2 púpozott evőkanál zselatin, amelyet forrásig melegítek
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan elkeverem, majd egy szilikon (kuglóf) formába öntöm. Tálalásig a hűtőben tartom.
Köretnek isteni, de reggelire pirítóssal is simán csúszik.
Itt pedig egy dietetikus hasznos tanácsait olvashatjátok a húsvéti menüről.
Szia, a fagyasztott zöldségkeveréket is lobogó vízben puhára kell főzni, de vigyázz, ne legyen túlfőzve.
azt szeretném kérdezni,hogy ha mexicói zöldség keverékkel készitem akkor azzal semmi teendő nincs elötte!