Miles & Meals

Tavaszi zöldségkoszorú

Ezt a dekoratív vendégváró zöldségkoszorút még karácsonykor készítettem a keresztanyámmal, viszont húsvétra biztos megint előveszem a receptet, és friss zöldségekkel készítem el. Úgy az igazi!

zoldseg_1

 

 

 

 

 

 

 

 

zoldseg_3

Hozzávalók:

1/2 kg mexikói zöldségkeverék, vagy friss zöldségek apró kockára vágva, puhára főzve

6 db. főtt tojás apró kockára vágva

15-20 dkg felvágott/sonka apróra vágva

3 dl majonéz vagy tartár mártás

3 dl húsleves alaplé, vagy ha nincs 1 leveskocka 3 dl vízben feloldva

2 púpozott evőkanál zselatin, amelyet forrásig melegítek

Elkészítés:

Az alapanyagokat alaposan elkeverem, majd egy szilikon (kuglóf) formába öntöm. Tálalásig a hűtőben tartom.

zoldseg_2

Köretnek isteni, de reggelire pirítóssal is simán csúszik.

Itt pedig egy dietetikus hasznos tanácsait olvashatjátok a húsvéti menüről.

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fodorréka says:

    Szia, a fagyasztott zöldségkeveréket is lobogó vízben puhára kell főzni, de vigyázz, ne legyen túlfőzve.

  2. toth.marta55@gmail.com says:

    azt szeretném kérdezni,hogy ha mexicói zöldség keverékkel készitem akkor azzal semmi teendő nincs elötte!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!