Nem is tudom miért pont képviselőfánk ennek a sütinek a magyar neve, hiszen nem csak a kampányszezonban ígérget minden szépet és jót. Ez tényleg olyan finom, mint ahogy kinéz!
Sőt, a gyerekem amikor megkóstolta így kiáltott fel: “Anya, ez túl finom!”
A fánkocskák elkészítését egy Berlinben élő rokonunktól tanultam, ezúton köszönöm a receptet Manyi néninek.
Hozzávalók
Tészta:
14 dkg víz (1,4 dl)
12.5 dkg vaj (vagy margarin, de nem ám a lájtos!)
12 dkg liszt
5 tojás
csipet só
Elkészítés:
A vizet feltesszük forrni, belekockázom a margarint, majd amikor elolvad, beleborítom a liszttet is. Szépen addig kavargatom, amíg el nem válik az edény falától.
Tűzről levéve picit hűlni hagyom, és az egész tojásokat egyesével hozzáadva, simára keverem.
Kivajazott tepsibe pici kanálnyi kupacokat teszek.
Előmelegített sütőben 200 C -on kb. 20-25 percig sütöm, amíg szép világosbarna nem lesz. Figyelem: a sütő ajtaját nem szabad nyitogatni.
Krém:
1 l tej
4 tojás sárgája
25 dkg cukor
5 evőkanál liszt
A hozzávalókat összekeverem és felfőzöm, majd a 4 tojásfehérjét habbá verve hozzáadom.
Összeállítás:
A pufikat kettévágom, a közepe üreges (ha van olyan, ami nem lett üreges, abból kicsípem a tésztát). A krémet belekanalazom és ráteszem a tetejét.
És amint kész, hamm, bekapom.
Kérem a következőt!!!
Amint kisült a tészta, rögtön le kell vágni a tetejét, hogy a gőz ki tudjon jönni belőle, mert csak így lesz ropogós.
Miután a képviselőfánk tésztája elkészült, kb 1 óra hosszáig kiszaggatva pihentetni kell, különben nem nő meg, valamint a közepe nem lesz üreges! 🙂