Miles & Meals

Képviselőfánk – én rá szavaztam

Nem is tudom miért pont képviselőfánk ennek a sütinek a magyar neve, hiszen nem csak a kampányszezonban ígérget minden szépet és jót. Ez tényleg olyan finom, mint ahogy kinéz!

Sőt, a gyerekem amikor megkóstolta így kiáltott fel: “Anya, ez túl finom!”

fank_cimlap

fánkocskák elkészítését egy Berlinben élő rokonunktól tanultam, ezúton  köszönöm a receptet Manyi néninek.

Hozzávalók

Tészta:

14 dkg víz (1,4 dl)

12.5 dkg vaj (vagy margarin, de nem ám a lájtos!)

12 dkg liszt

5 tojás

csipet só

Elkészítés:

A vizet feltesszük forrni, belekockázom a margarint, majd amikor elolvad, beleborítom a liszttet is. Szépen addig kavargatom, amíg el nem válik az edény falától.

Tűzről levéve picit hűlni hagyom, és az egész tojásokat egyesével hozzáadva, simára keverem.

fank_1

Kivajazott tepsibe pici kanálnyi kupacokat teszek.

fánk_2

Előmelegített sütőben 200 C -on kb. 20-25 percig sütöm, amíg szép világosbarna nem lesz. Figyelem: a sütő ajtaját nem szabad nyitogatni.

fank_3

Krém:

1 l tej

4 tojás sárgája

25 dkg cukor

5 evőkanál liszt

A hozzávalókat összekeverem és felfőzöm, majd a 4 tojásfehérjét habbá verve hozzáadom.

Összeállítás:

A pufikat kettévágom, a közepe üreges (ha van olyan, ami nem lett üreges, abból kicsípem a tésztát). A krémet belekanalazom és ráteszem a tetejét.

fank_5

És amint kész, hamm, bekapom.

fank_6

Kérem a következőt!!!

 

 

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. silva47 says:

    Amint kisült a tészta, rögtön le kell vágni a tetejét, hogy a gőz ki tudjon jönni belőle, mert csak így lesz ropogós.

  2. Julianna Szántóné Császár says:

    Miután a képviselőfánk tésztája elkészült, kb 1 óra hosszáig kiszaggatva pihentetni kell, különben nem nő meg, valamint a közepe nem lesz üreges! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!