Miles & Meals

Jöhet a meggy? Egy kis meggyes lepény?

A gyerek mostanában minden nap kikérezkedik “görkorizni”, amiből az lesz, hogy a sarokig jut csak el, ott leáll és lopkodja az utcán lévő meggyfáról az érett szemeket. Hogy kedvezzünk neki, a nagymamájával készítettünk egy fincsi meggyes lepényt. Igazából nem csak neki kedveztünk…

DSC05911

 

Ez egy olyan süti, amiben nem csak mutatóban van meggy!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

– 45 dkg liszt

– 1 sütőpor

– 5 dkg cukor

– 1 tojás

– 18 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)

 

A töltelékhez:

– 2 kg meggy kimagvazva

– 3 ek. búzadara

– 4 ek. kristálycukor

 

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, megfelezzük. Vékonyra nyújtjuk.

Kizsírozott, kilisztezett tepsibe az egyik fél tésztát lefektetem, majd megszórom:  3 ek. búzadarával.

Rászórom a kimagozott, alaposan lecsöpögtetett meggyet, majd megszórom kristálycukorral.

DSC05895

 

Másik fél adag tésztát is kinyújtom, ráborítom a tetejére. Villával vagy késsel  megszurkálom.

DSC05902

Sütőben 200 c fokon, alsó-felső beállítással kb. fél óráig sütöm.

 

Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórom.

DSC05910

 

És már megy is a pocakba!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!