A gyerek mostanában minden nap kikérezkedik “görkorizni”, amiből az lesz, hogy a sarokig jut csak el, ott leáll és lopkodja az utcán lévő meggyfáról az érett szemeket. Hogy kedvezzünk neki, a nagymamájával készítettünk egy fincsi meggyes lepényt. Igazából nem csak neki kedveztünk…
Ez egy olyan süti, amiben nem csak mutatóban van meggy!
Hozzávalók:
A tésztához:
– 45 dkg liszt
– 1 sütőpor
– 5 dkg cukor
– 1 tojás
– 18 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
A töltelékhez:
– 2 kg meggy kimagvazva
– 3 ek. búzadara
– 4 ek. kristálycukor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, megfelezzük. Vékonyra nyújtjuk.
Kizsírozott, kilisztezett tepsibe az egyik fél tésztát lefektetem, majd megszórom: 3 ek. búzadarával.
Rászórom a kimagozott, alaposan lecsöpögtetett meggyet, majd megszórom kristálycukorral.
Másik fél adag tésztát is kinyújtom, ráborítom a tetejére. Villával vagy késsel megszurkálom.
Sütőben 200 c fokon, alsó-felső beállítással kb. fél óráig sütöm.
Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórom.
És már megy is a pocakba!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: