Majd félmillió forintért egy húszfogásos menüt kóstolhatunk végig Ibizán, a Sublimotion étteremben. Egy biztos, itt nem az étel kerül ennyibe: igaz, hogy a fogásokat avantgárd módon tálalják, de a többi érzékszervünk is aktívan részt vesz a kétórás szeánszban.
A high-tech étterem multi-szenzoros installációval: érintőképernyős asztalokkal, lézer -és egyéb fény effektusokkal kápráztatja el a vendégeit.
Minden fogás alatt más és más környezetbe csöppenünk.
Például a hideg előételek alatt az északi sarkon érezhetjük magunkat.
A desszertek mellé Párizs romantikus hangulata dukál.
De nemcsak a képi világ változik: az ételekhez igazítják a terem hőmérsékletét, páratartalmát, a háttérzenét és az illatokat is.
A teremben egyszerre csak 12 fő fér el, akiket 27 fős személyzet szolgál ki.
Az étterem a Michelin-csillagos séf, Paco Roncero fejéből pattant ki, akit sokan csak a spanyol Heston Blumenthalként emlegetnek.
Életelivel sokat kísérletezik, a vendégek ne lepődjenek meg a lebegő vagy pörgő tányéroktól, vagy a nitrogénnel lefagyasztott olivaolajtól sem.
Hiába kerül a degusztációs menü egy vagyonba, úgy hírlik, nyárra már nem lehet asztalt foglalni.
Az étterem igazi hangulatát ez a videó adja át:
Ettől a sok vibráló fénytől félek, hogy rohamot kapnék, de a kisiskolás gyerekemnek nagyon bejött a dolog, könyörög, hogy ide menjünk el.
Végül is, csak az ötöslottót kell megnyernie…és az nem lehetetlen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: