Indul a Segítsüti jótékonysági árverés! A harminc gasztroblogger között én is készültem egy nagyon finom tortával, mégpedig egy tripla csokis sajttortával, amire érdemes licitálni. Már ha éppen nem fogyókúráztok, mert az esetben TILOS! A képen látható példánynak még kihűlni se volt ideje, már elfogyott!
Az idei őszi Segítsüti különösen közel áll a szívemhez, mert szülővárosom, Debrecen Gyermekklinikáját támogatjuk, azon belül is a Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék munkáját a Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül. A licitből befolyó összegből a beteg gyermekek gyógyulásához szükséges laboratóriumi és orvosi eszközparkot szeretnénk bővíteni.
A licit a Segítsüti honlapján történik, és szeptember 18-ig, délután 4-ig tart!
A debreceni kötődésemet a sütiben is szerettem volna visszaadni, ezért először egy régi családi recepttel készültem, egy lúdláb tortával, amiről rövid autókázást követően kiderült, hogy a vastag réteg csokis tejszínborítás miatt szállíthatatlan.
Keresni kezdtem olyan tortát, amelyben szintén megjelenik a tejszín édes és az étcsokoládé kesernyés íze, mégis bártan kocsikázhatok ezeken a félig feltúrt pesti utakon, és nem lesz gond egy-egy kanyar bevétele sem.
Ekkor akadt a kezembe az a szakácskönyv, amit valamelyik karácsonyra kaptam az öcsémtől; Gina Steer: Cooking for Your Family. Ebben találtam meg a tejszín és a csoki tökéletes párosítását Triple Chocolate Cheesecake formájában.
A receptet a licit utáni napon teszem fel, de annyit elárulok, hogy nem spórolok az alapanyagokkal: a tejszínen kívül rengeteg krémsajt is megy bele, és a tripla csokis elnevezés sem véletlen: egy tábla fehér, egy tábla tej- és egy tábla étcsoki is belekerül a tortába.
Az eredeti recepthez képest annyi eltérés van a képen is látható milesandmeals-es tortában, hogy véletlenül mogyorós tejcsokit vettem, ami csak sütés közben tudatosult bennem, de ez semmit nem rontott az összhatáson, sőt nekem kimondottan ízlett a sok kis ropogós mogyoródarabka a sütiben.
A könyv javaslata alapján a tálaláshoz felvert tejszínhab is jár, de nálunk a három gyerek gondoskodott róla, hogy a süti fotózásáig ennek már nyoma se legyen.
A licitgyőztesnek a tripla csokis sajttortámat a legjobb svájci csokoládékkal készítem, kívánság szerint mogyoróssal, és a torta mellé külön dobozkában tejszínhabot is szállítok, hogy a tálalásban se legyen hiba.
És bátran vállalom a személyes átadást Budapesten és vonzáskörzetében.
Hajrá, licitre fel!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: