Miles & Meals

Tripla csokis sajttorta – Íme, a recept

Háromszor futottam neki, mire tökéletes lett, úgyhogy itt a tuti recept egy kis vuduval megfűszerezve.

IMG_7658

A torta ismerős lehet az őszi Segítsütiről, mivel idén ezt készítettem. Az eredeti recept 23 cm-es átmérőjű tepsire volt kitalálva, de az enyém ennél nagyobb, így picit laposnak találtam a sajtos részt. Bár az igazság az, hogy a sajtkrémes részből sosem elég.

 

Szóval addig variáltam a mennyiséget és a csokikat, míg tökéletes lett…na ezt vittem el a licit győzteseknek, így erről nincs fotó, csak egy szép levél a sü-Team-től. (Köszi, és köszönjük a licitálóknak a több mint 1 000 000 forintot!)

 

Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű keksz, apróra zúzva (pl. a Győri Édes Zabfalatok)

65 g vaj, olvasztva

100 g fehér csoki

400 ml tejszín

60 g porcukor

4 közepes tojás

500 g zsíros krémsajt (pl.: Philadelphia)

3 evőkanál kukoricaliszt (az első körben ilyen nem volt itthon, fehér liszttel is működik)

75 g étcsoki (minőségi /drága/csokit vegyünk, mert az megolvad sütés közben, nem úgy, mint az első sütésem során a képen látható példány…)

75 g tejcsoki (véletlenül földimogyorósat vettem az első körben, majd a tesztelések során kiderült, hogy pont jó bele egy kis ropogós mogyoró)

 

Elkészítés:

A tepsibe helyezzünk sütőpapírt. A teljes kiőrlésű kekszet törjük nagyon apróra. (Tipp: én nylon zacsiba teszem a kekszet, és nyújtófával addig zúzom, amíg egész apró nem lesz.)

Egy edényben egyenletesen összekeverjük az apróra tört kekszet az olvasztott vajjal.

A kekszes masszát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe és alaposan belenyomkodjuk. (Tipp: eleinte ujjbeggyel, majd egy kanál segítségével lapítjuk bele.)

Ha ez kész, hűtőbe tesszük.

IMG_7652

 

Egy kicsi, vastag falú edényben alacsony hőfokon melegíteni kezdjük a tejszínt, és beletördeljük a fehér csokit. Addig kevergetjük, amíg egyenletesen el nem olvad a csoki. Félretesszük kihűlni.

A porcukrot a tojásokkal addig kevered, amíg el nem éri a világos krémszínt. (Gyors fordulaton kell keverni, és kitartás, egyszer csak tényleg világosodni kezd!) Hozzáadom a krémsajtot és csomómentesre keverem.

A lehűlt fehércsokis tejszínt ebbe belekeverem és hozzáadom a kukoricalisztet. Ezt is jól elkeverem.

Az ét- és tejcsokit apró kockákra vágom, ezt is beleszórom a keverékbe. (Tipp: én az egyenletes eloszlás miatt végül nem kevertem bele a fehércsokis sajtkrémes szószba, hanem egy kanál szószt szétterítettem a tésztán, és úgy szórtam rá a csoki darabokat, majd rácsurgattam a többi sajtkrémet.)

IMG_7655

Sütés előtt 10 perccel bekapcsolom a sütőt 175 C-ra.  Amíg az melegszik, jönnek a vudus dolgok, amiket tudományosan nem tudok megmagyarázni, de egy biztos, hogy ezekkel a lépésekkel tuti nem fog berepedni a torta teteje.

Első vudu: alufóliával a tepsi alját és oldalát becsomagolom

Második vudu: a sütő aljára beteszek egy tepsit, amiben víz van.

Ez után a sajttortánkat is betesszük, és alsó-felső sütéssel 175 c-on egy órán át sütjük. Szép aranybarna lesz a teteje.

Ééés az utolsó vudu: ha kész, nem kapjuk ki a sütőből a tortát, hanem résnyire nyitjuk a sütő ajtaját (Én a kifogó kesztyűimmel támasztom ki) és a sütőben hagyjuk kihűlni.

IMG_7653

 

Tálaláshoz frissen felvert tejszínhab dukál. (Tipp: minden 2 decinyi tejszínhez 1-1 csapott kanál porcukor kell, és ha nem akarjuk, hogy hamar összeessen a hab, lehet tenni bele habfixálót is. Persze a 2 decinyi tejszín az nem lesz elég, érdemes többet csinálni. A tortához és 6 dl-t vertem fel…elfogyott)

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!