Bébikönnyű banános süti

Már megint rámrohadt a banán. Pontosabban rámbarnult. A túlérett banán pedig köztudottan ideális süti alapanyag.

Egy olyan egyszerű receptet találtam, hogy simán kiszerveztem az elkészítését a nyolcévesre. Szerinte “bébikönnyű” volt, vagyis kezdők is nyugodtan vágjanak bele. (Vagy sózzák rá a gyerekükre…)

A süti másik erénye, hogy nagyon finom. Egy vendégünk megkérdezte, miért nem árulom ezt a banános sütit kávézókban… Mondjuk az Espresso Embassy-ban. 😀

Az eredeti receptet Tackry-nél találtam a NoSalty-n, de itthon csak 3 darab barna banán volt, ezért picit módosítottam a hozzávalókon. (Később megcsináltam 4 banánnal is, de valamiért a 3 banános verzió állaga jobban tetszett.)

Hozzávalók:

25 dkg puha vaj

20 dkg cukor

3 db banán

4 db tojás

1 csomag sütőpor

30 dkg finomliszt

Elkészítés menete:

A lágy vajat alaposan kikeverjük a cukorral. A banánokat villával összetörjük, majd a pépet hozzákeverjük a cukros vajhoz. Beleütjük 4 tojást, és elkeverjük.

Egy másik edénybe összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd ezt átszitáljuk a tojásos banános masszába. Összedolgozzuk az egészet.

A masszát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de ha nincs otthon sütőpapír, akkor kivajazott, kilisztezett tepsi is jó.

Az eredeti recept szerint légkeveréses sütőben kell 190 fokon 20-25 percig sütni, de én jobban szeretem az alsó-felső sütést. Azon 175 fokot állítottam be, és annak is kell nagyjából fél óra. Amikor szép aranybarna a teteje tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.

Amikor kihűlt (langyos), kockákra szeljük és a tetejét porcukorral megszórjuk.

NYAMMM NYAMMM

Van egy másik banános receptem is, de ahhoz kell étcsoki. Az sem atomfizika :D.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »