Miles & Meals

A tökéletes almás sütemény

Itt a tökéletes almás süti receptje. Az eredmény: édes is meg omlós is meg gyorsan el is fogy!

 

1_nyito

Bevallom az egyik fő bűnömet: nem szeretem az almát. Pontosabban „á la nature” nem szívesen eszem, ellenben almás pitében, muffinban vagy omlós almás süti formájában több kilónyit is bevágok.

1_zoom

Igen, tudom, hogy párolva, sütve, grillezve stb. már kinyírom belőle az összes vitamint; és a mondást is ismerem, miszerint napi egy alma az orvost távol tartja. Mégse tudom rávenni magam arra, hogy almát rágcsáljak. Én ezzel a tökéletes almás sütivel „csalok”.

1_kozeli

A tészta hozzávalói:

45 dkg liszt

10 dkg cukor

csipet só

1 csomag sütőpor

1 késhegynyi szódabikarbóna

1 csomag vaniliás cukor/ vanília rúd kikapart magjai

25 dkg vaj

1 tojás

2 dl joghurt

A töltelék hozzávalói:

1,5 kg alma

10 dkg cukor

1-2 kávéskanál fahéj

2 evőkanál búzadara

1_allo

A tészta elkészítése:

Szitáld össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálba, majd add hozzá a szobahőmérsékletű vajat. Morzsold szét a liszttel. Add hozzá a többi alapanyagot. Ha összeállt a tészta, csomagold be fóliába, és tedd a hűtőbe fél órára.

A töltelék elkészítése:

Hámozd meg az almát és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a cukrot és fahéjat.

Tedd a cukros almát egy edénybe, és lassú tűz fölött párold 5 percig.

Már nincs sok hátra!

Vedd ki a tésztát a hűtőből és felezd el. Egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (32×40 cm) kinyújtva fektesd bele az egyik felét. Szurkáld meg villával és szórj rá egy kis búzadarát. Erre kanalazd a párolt almatölteléket. Simítsd el, majd terítsd rá a második kinyújtott tésztalapot is. A tetejét is szurkáld meg villával, hogy a gőz távozni tudjon. Kb. 45 percig süsd 180 fokon alsó-felső fokozaton. Ha már aranybarna a teteje, kész is van a sütink. Porcukorral meghintve tálald!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!