A panna cotta nem más, mint az igazi olasz életérzés, a dolce vita kis pohárkákban tálalva.
A tejszín, a vanília, és a friss gyümölcs íze csak úgy kavarog az ízlelőbimbókon. A panna cotta számomra ezt az élményt adja:
A tejszínpuding nem egy diétás fogás, de a franc foglalkozik ünnepekkor a fogyókúrával!
Közben nem is gondolnád, mennyire egyszerű ezt az olasz desszertet elkészíteni!
Hozzávalók: (6 kis pohárnyi)
4 dl. habtejszín
2 dl. zsíros tej (3,6%)
5 dkg kristálycukor
1 csomag azonnal oldódó zselatin por
1 rúd vanília
Elkészítés:
A tejet feltesszük forrni, közben beletesszük a cukrot és a vanília rúd kikapart magjait. Forráspont előtt levesszük és hozzáöntjük a tejszínt. Tovább melegítjük, forráspontig. Levesszük a tűzről. A zselatinport apránként a még meleg folyadékhoz adjuk, és folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ha már kihűlt, pohárkákba töltjük. Hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt gyümölccsel tálaljuk. (Ha az nincs otthon, akkor lehet karamell- vagy csoki öntettel is.)
PS.: A Mikulás egzotikus gyümölcsöket hozott, azokból a „tüskés uborkát”, másnéven a kiwano-t próbáltam most ki a panna cotta ízesítésére és díszítésére.
Az íze pont olyan, mint a kiwinek. Azzal is érdemes kipróbálni.
A piros bogyó pedig gránátalma. Ropogós magjai és a savanykás íze jól kiegészíti a tejszín és a vanília édességét. (És finomabb, mint a kiwano…)
Hajrá, jönnek az ünnepek, kavarásra fel!
Kommentek