Miles & Meals

Panna cotta: egyszerűbb, mint gondolnád

A panna cotta nem más, mint az igazi olasz életérzés, a dolce vita kis pohárkákban tálalva.

 

nyitó

A tejszín, a vanília, és a friss gyümölcs íze csak úgy kavarog az ízlelőbimbókon. A panna cotta számomra ezt az élményt adja:

lecso

A tejszínpuding nem egy diétás fogás, de a franc foglalkozik ünnepekkor a fogyókúrával!

allo

Közben nem is gondolnád, mennyire egyszerű ezt az olasz desszertet elkészíteni!

panna_cotta_granat

Hozzávalók: (6 kis pohárnyi)

4 dl. habtejszín

2 dl. zsíros tej (3,6%)

5 dkg kristálycukor

1 csomag azonnal oldódó zselatin por

1 rúd vanília

panna_cotta_1

Elkészítés:

A tejet feltesszük forrni, közben beletesszük a cukrot és a vanília rúd kikapart magjait. Forráspont előtt levesszük és hozzáöntjük a tejszínt. Tovább melegítjük, forráspontig. Levesszük a tűzről. A zselatinport apránként a még meleg folyadékhoz adjuk, és folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ha már kihűlt, pohárkákba töltjük. Hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt gyümölccsel tálaljuk. (Ha az nincs otthon, akkor lehet karamell- vagy csoki öntettel is.)

PS.: A Mikulás egzotikus gyümölcsöket hozott, azokból a „tüskés uborkát”, másnéven a kiwano-t próbáltam most ki a panna cotta ízesítésére és díszítésére.

kiwano

Az íze pont olyan, mint a kiwinek. Azzal is érdemes kipróbálni.

panna_cotta_2

A piros bogyó pedig gránátalma. Ropogós magjai és a savanykás íze jól kiegészíti a tejszín és a vanília édességét. (És finomabb, mint a kiwano…)

allo_2

Hajrá, jönnek az ünnepek, kavarásra fel!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!