Ez egy elronthatatlan recept, amit akár a gyerek farsangi bulija előtt is gyorsan kisüthetsz.
A recept megszerzése bonyolultabb volt, mint az elkészítése. (Felhívtam anyukámat, hogy csörögjön rá a tesójára, hogy kérje meg a feleségét, hogy kérje el az anyukájától ezt a „titkos” receptet. Emma néni, ezúton is köszönöm!)
Hozzávalók:
22 dkg zsíros túró
2 bögre fehér liszt (2 decis bögre)
3 egész tojás
1 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
1 kis pohár tejföl (175 g.)
3 ek. cukor
+
olaj (sütéshez)
porcukor (szóráshoz)
Elkészítés:
A túrót alaposan áttörjük, beleütjük a tojásokat és elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt is. A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, és hozzádolgozzuk a nedves hozzávalókhoz (a túrós tojásos tejfölhöz).
Anyukám azt mondta, hogy időt spórolok meg, ha az egészet egy turmixgépbe összeöntöm, úgy keverem meg. (Sajna nálunk csak játék turmix van. Botmixerrel meg nem próbáltam…)
Nagyon forró olajba 2 teáskanál segítségével gombócokat szaggatunk. (A kanalakat mindig merítsük olajba, hogy ne ragadjon rá a tészta.) Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
FONTOS: Jó nedvszívó papírtörlőre szedjük ki, hogy ne maradjon nagyon olajos a fánk. Érdemes rétegenként rakni egy-egy törlőt.
Amikor picit kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Hammmmm!
Frissen a legjobb!