Sütés nélkül elkészíthető, nagyjából fél óra alatt. Nem viccelek, múlt hétvégén háromszor ütöttem össze ezt a tortát; az egyik a gyerkőc szülinapjára készült, a másikat ajándékba adtam, a harmadikat pedig vendégségbe vittem magammal.
Az eredeti recept egy pici zsúrtorta volt (12 cm-es átmérőjű), de ilyen kicsi tortaformám nincs, a legkisebb is 18 cm-es. Így a mértékeket átszámítva, egy-két dolgon módosítva, itt az én verzióm:
Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)
1 doboz Oreo keksz
2-3 ek vaj
300 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
3 ek porcukor
400 ml tejszín (jól lehűtve)
1 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma (ha nincs, akkor 1 vanília rúd kikapart magja)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Elkészítés:
Törjünk apróra (mozsár, húsklopfoló vagy kanál segítségével) 17-18 darab Oreo kekszet. A krémet nem kell kikaparni, mert így finomabb lesz. Amikor már morzsalékos, fokozatosan tegyünk hozzá 2-3 evőkanál olvasztott vajat (annyit, hogy összetapadjon a keksz, de ne tocsogjon a vajban). Sütőpapírral duplán béleljük ki a tepsi alját. Én úgy szoktam, hogy a kapcsos forma aljánál nagyobb négyzetet vágok, ráhelyezem az alapra, majd ráfeszítem a tortaforma oldalát úgy, hogy oldalt kilóg a sütőpapír. Így könnyebb lesz leszedni a sütőpapírt a végén. A vajas kekszet alaposan nyomkodjuk rá a sütőpapírra, amint kész, tegyük a hűtőbe.
A szobahőmérsékletű sajtkrémet (pl. Philadelphia) kézi robotgéppel keverjük alaposan össze a porcukorral és a vanília aromával. Egy másik edénybe verjük fel a tejszínt, az utasítás alapján adjuk hozzá a zselatin fixet. Óvatosan (fakanállal) dolgozzuk össze a két krémet. Kézzel törjünk apróra 2-3 Oreo kekszet, azt is keverjük a krémhez.
A hűtőből vegyük ki a kekszes alapot, kanalazzuk bele a krémet. Simítsuk el a tetejét. Díszítsük félbevágott Oreo kekszekkel.
Tálalás előtt éles késsel vágjuk körbe az oldalát (a sütőformához szorosan közelítve) úgy, hogy érezzük, hogy a keksz alapot is vágjuk, nem csak a krém részt. Óvatosan nyissuk ki a csatos peremet és vegyük le a tortaforma oldalát. A tortát enyhén megemelve lassan húzzuk le a sütőpapírt a sajttorta aljáról és csúsztassuk a tortát egy tortatartóra vagy egy nagy lapos tányérra.
Oreo-rajongók imádni fogják, és te is, mert gyors és egyszerű.
Még több recept a nyári hőség idejére
Bogyós gyümölcstorta; itt se kell a sütőt bekapcsolni
Epres joghurttorta; az egészség jegyében
Jeges teák, ha 30 fok fölé kúszik a hőmérő
Leveses vagy? Itt vannak a legjobb hűsítő levesek
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: