Miles & Meals

Barackos clafoutis, a francia tejespite

Gazdag és sűrű palacsintatészta gyümölccsel feldobva, sütőben kisütve, franciául kiejtve.

barackos_1

A clafoutis (ejtése: kla-fu-tí) eredetileg magozatlan fekete cseresznyéből készült francia desszert, amit nyugodtan elkészíthetünk bármilyen más idénygyümölccsel is. 

Tegnap érett, puha sárgabarackokat kaptam, azokat használtam fel a tejespitéhez, de a gyerekeknek annyira ízlett, hogy muszáj elkészítenem az eredeti, cseresznyés változatot is.  

barackos_2

Hozzávalók:

4 tojás

8 dkg cukor

1 dl tej

2 dl tejszín

1 vanília rúd vagy aroma (Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília)

csipet só

10 dkg liszt

gyümölcs (pl. 10 db. érett sárgabarack)

pici vaj

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral alaposan elkevered, hozzáöntöd a tejet és a tejszínt. Tovább kevered a vanília kikapart magjainak és a só hozzáadásával. Apránként hozzászitálod a lisztet. Ha csomómentes, akkor kész is.  

Kivajazod a piteformát és beleszeleteled a gyümölcsöt. Felöntöd a masszával, és beteszed a sütőbe. Előmelegített sütőben, alsó-felső álláson, 175-180 fokon 35 percig sütöd.

Amikor langyos, porcukorral megszórva tálalod.

barackos_3

A sárgabarack fanyarkás íze jól kiegészíti a tejespite édességét. 

Ezt holnap is megsütöm! Hogy miért? Mert finom, gyors, könnyű, elronthatatlan. Kell ennél több?

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!