Miles & Meals

Terápiás szilvás süti

Amikor megcsap a fahéjas, gyümölcsös illat, már fülig ér a szám, de az első harapásnál beindul az endorfin is. Ugye, milyen kevés kell a boldogsághoz?!   

szilva_2

A legfinomabb része a szilvából szétfolyó édes lé, ami rásül a tésztára, picit karamellizálódik is.

A csücskökért mindig megy a harc…

szilva_1

Hozzávalók:

500 g liszt

fél kocka élesztő

2 dl tej

1 ek zsír (vaj)

1 kanál cukor

szilva

+ fahéj és cukor a tetejére

tepsi szilva

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom.  Egy tálba átszitálom a lisztet, közepébe krátert kotrok, abba öntöm az élesztős tejet. Ehhez hozzáadok egy evőkanál zsírt. (Ez a recept a nagyszülőktől származik, ők esküsznek rá, hogy zsírral a legfinomabb, de ha nincs, vajjal is pótolható.)

Összegyúrom, majd hagyom meleg helyen fél órát kelni. Egy nagy tepsibe (30×40) szétnyomkodom a tésztát. A szilvákat megmosva, szárazra törölve kimagvazom, félbe vágom. A szilvákat picit a tésztába nyomkodom, és megszórom a tetejét fahéjjal és cukorral ízlés szerint.

Előmelegített sütőben 200 fokon fél óráig sütöm.

Míg sül, halkan dúdolom ezt a dalocskát:

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!