Szerencsére a bikiniszezon miatt már nem kell lemondanod erről. Elő a nagykanállal!
A sütés boldoggá tesz – állítja a BBC; egy brit sütisütőverseny győztese számolt be arról, hogy a depressziója kezelésében sokat segített a sütéssel járó matatás, méricskélés, odafigyelés.
Ennek a Nigella receptnek a rengeteg Nutellán kívül egy másik előnye is van: csak méricskélni kell, majd a hozzávalókat összedobni, így nagyjából fél óra alatt el is készül a torta.
Csak egy dolgot nem szabad most számolgatni, a kalóriát!
Hozzávalók:
- 250 g Győri Zabfalatok
- 75 g szobahőmérsékletű vaj
- 400 g Nutella (ez is szobahőmérsékletű)
- 100 g apróra vágott, pirított mogyoró
- 500 g Philadelphia natúr krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 60 g porcukor (átszitálva)
Elkészítés:
- Zúzd apróra a zabfalatokat. (Ha van elektromos késes aprítód, akkor azzal, ha nincs, akkor lehet sodrófával, kanállal, mozsárral..) Add hozzá a vajat és egy evőkanálnyi Nutellát. Keverd alaposan össze. Adj hozzá egy kis maréknyi apróra vágott mogyorót. Addig keverd, amíg az alap tapadós, ragadós nem lesz.
- Egy 23cm átmérőjű sütőformát bélelj ki sütőpapírral (ha duplán teszed a papírt, könnyebb lesz a végén lehúzni). Ebbe nyomkodd bele a zabfalatos tortaalapot. Kanállal vagy kézzel lapogasd jól bele. Tedd a hűtőbe.
- A krémsajtot (Philadelphiát használtam, de nagyon jó szokott lenni az Aldi és a Lidli krémsajtja is) kézi robotgéppel keverd össze a porcukorral. Add hozzá a maradék Nutellát. Alaposan keverd össze őket.
- Vedd ki a hűtőből a tortaalapot és kanalazd rá a Nutellás krémet. Szórd meg a tetejét apróra vágott mogyoródarabkákkal. Tedd vissza a tortát a hűtőbe legalább 4 óráig, de a legjobb, ha egy egész éjszaka hagyjuk pihenni. A vendégek érkezésekor vegyük ki a hűtőből és azonnal tálaljuk.
- Zsebeljük be a bókokat, de el ne áruljuk, hogy fél óra alatt, ripsz ropsz elkészültünk vele.
Sokkal macerásabb, de jóval látványosabb (és extra finom) a tripla csokis sajttorta. Próbáld ki azt is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: