Vigyázat, bedurvultunk: Nutellás sajttorta

Szerencsére a bikiniszezon miatt már nem kell lemondanod erről. Elő a nagykanállal!

A sütés boldoggá tesz – állítja a BBC; egy brit sütisütőverseny győztese számolt be arról, hogy a depressziója kezelésében sokat segített a sütéssel járó matatás, méricskélés, odafigyelés.

Ennek a Nigella receptnek a rengeteg Nutellán kívül egy másik előnye is van: csak méricskélni kell, majd a hozzávalókat összedobni, így nagyjából fél óra alatt el is készül a torta.

Csak egy dolgot nem szabad most számolgatni, a kalóriát!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Zúzd apróra a zabfalatokat. (Ha van elektromos késes aprítód, akkor azzal, ha nincs, akkor lehet sodrófával, kanállal, mozsárral..) Add hozzá a vajat és egy evőkanálnyi Nutellát. Keverd alaposan össze. Adj hozzá egy kis maréknyi apróra vágott mogyorót. Addig keverd, amíg az alap tapadós, ragadós nem lesz.
  2. Egy 23cm átmérőjű sütőformát bélelj ki sütőpapírral (ha duplán teszed a papírt, könnyebb lesz a végén lehúzni). Ebbe nyomkodd bele a zabfalatos tortaalapot. Kanállal vagy kézzel lapogasd jól bele. Tedd a hűtőbe.
  3. A krémsajtot (Philadelphiát használtam, de nagyon jó szokott lenni az Aldi és a Lidli krémsajtja is) kézi robotgéppel keverd össze a porcukorral. Add hozzá a maradék Nutellát. Alaposan keverd össze őket.
  4. Vedd ki a hűtőből a tortaalapot és kanalazd rá a Nutellás krémet. Szórd meg a tetejét apróra vágott mogyoródarabkákkal. Tedd vissza a tortát a hűtőbe legalább 4 óráig, de a legjobb, ha egy egész éjszaka hagyjuk pihenni. A vendégek érkezésekor vegyük ki a hűtőből és azonnal tálaljuk.
  5. Zsebeljük be a bókokat, de el ne áruljuk, hogy fél óra alatt, ripsz ropsz elkészültünk vele.

Sokkal macerásabb, de jóval látványosabb (és extra finom) a tripla csokis sajttorta. Próbáld ki azt is!

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »