Miles & Meals

Villámgyors sütőtökkrémleves

Ha csak félórád van, de szívesen ennél valami fűszeres, tápláló levest ezekben a hűvös napokban, akkor ezt a receptet próbáld ki!

sutotok_nyito

Nagy rajongója vagyok a sütőtöknek; szeretem szeletenként, mézzel lecsurgatva, sütőben megsütve, pürésítve köretként vagy sajttorta formájában. De leginkább krémleves formájában szeretem, gyömbérrel, szerecsendióval, fokhagymával megbolondítva.

Az ősz és a tél kötelező étele!

Hozzávalók:

1 szép sütni való tök

zöldségleves alap (ha nincs házi, akkor leveskocka, vagy alaplé koncentrátum)

2 gerezd fokhagyma

1 ek gyömbér (frissen reszelve a legjobb, de fűszerporként is jó)

bors

szerecsendió

főzőtejszín

levesgyöngyök vagy pirított tökmag

sutotok

Elkészítés:

A sütőtököt kettévágjuk, a közepét kivájjuk. Szeletekre vágjuk és meghámozzuk, majd felkockázzuk.

Annyi zöldségleves alappal feltesszük főni, amennyi ellepi. (Ha nincs házi levesalap, akkor vízzel tegyük fel, csak adjunk hozzá alaplé koncentrátumot.)

Fedő alatt nagyjából 20 perc alatt puhára fő a sütőtök. Ekkor nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá ízlés szerint a fűszereket; a gyömbért, a sót, az őrölt borsot és egy késhegynyi szerecsendiót. Aki csípősebben szereti, az még egy kis chilipaprikát is tehet hozzá.  (A friss gyömbér sokkal csípősebb, mint a porított változat, azzal óvatosan bánjunk, nehogy túl erős legyen.)

Botmixerrel turmixoljuk össze. Tányérra kiszedve díszítsük főzőtejszínnel és szórjuk meg a tetejét levesgyöngyökkel.  

Mindez fél óra alatt kész, és annyira laktató, hogy sokszor a leves mellé már semmi mást nem kívánok.

Remélem nektek is ízleni fog!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!