Háromsajtos makaróni, a család kedvence

Egy egész tepsinyi el szokott fogyni.

Igazi olasz egytálétel. Nem mondanám, hogy gyorsan kész van, de megéri a fáradozást!

Az eredeti recept alapján pecorino sajt is kell bele, amit nem lehet minden boltban kapni. (A nagyobb hipermarketek kínálatában szerepel.) A pecorino az juhtejből készült kemény sajt, de ha ilyet nem kapunk, akkor helyettesíthetjük kecskesajttal.

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg makaróni

1 tojás

15 dkg pecorino sajt (reszelve)

1 ek dijoni mustár

bors

4 paradicsom

15 dkg trappista

6 dkg márványsajt

1 marék napraforgómag

6 dl tej

2-3 babérlevél

10 szem fekete bors

1 késhegynyi szercsendió

3 szelet vöröshagyma

6 dkg vaj

6 dkg liszt

Elkészítése:

A makarónit főzzük meg a dobozára írt instrukciók alapján. Szűrjük le és csöpögtessük le, majd öntsük a tepsibe.

Készítsünk besamelmártást: a tejet öntsük egy lábosba, adjuk hozzá a babérlevelet, a szecsendiót, a borsot és a hagymaszeleteket. Amikor forrni kezd, húzzuk le a tűzről. Hagyjuk pihenni. Addig a vajat olvasszuk fel és keverjük hozzá a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett apránként öntsük hozzá a leszűrt tejet, és addig keverjük, amíg sima nem lesz.

A tojást villával verjük fel. A tojást, a lereszelt peccorino sajtot, a mustárt, a sót és a borsot keverjük a besamelmártáshoz.

Ezt a keveréket kanalazzuk a tésztára. Tegyük rá a felszeletelt paradicsomot.

Morzsoljuk szét a márványsajtot, szórjuk meg a paradicsomszeleteket, majd hintsük meg a reszelt trappistával.

A tetejére egy maréknyi napraforgómagot szórjunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon fél órán át süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »