Süss ilyen cuki malacokat az újévi bulira, hogy jövőre malacod legyen!
Ezek a malac sütik még ki se hűltek, máris elfogytak.
Szilveszterre készültek, de túl hamar elkészültek, így reggelire hamm, bekapták a gyerekek.
Még csak az első malackát állítottam össze, amikor megjelentek a gyerekek, és átvették a munkát.
Így nagyjából 10 perc alatt elkészültek ezek a fincsi sós falatkák.
Majd 15 perc sütés, és pár fotó ellövése után már csak a morzsákat láttam a tányérukon.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
virsli
1 tojás
ketchup vagy mustár
(sajt)
szemes bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.
A bolti leveles tésztát kitekerjük, kisimítjuk. Pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki. A malac orrának való pici kört én a habzsákom fém szájával szúrtam ki.
Egy nagy kört megkenünk ketchuppal (vagy mustárral), egy karika virslit (nem kell megfőzni) ráhelyezünk. Ha van otthon sajt, akkor egy csipet reszelt sajtot is rászórunk. Egy másik nagy körrel lefedjük, a széleket összenyomkodjuk. Orrot, fületek nyomkodunk rá, majd 2 szem borsból szemet nyomunk a tésztába. Megkenjük tojással.
Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük a malacokat, és betoljuk a tepsit a sütőbe, úgy 15 percre. Szépen megpirul a malacka.
Ha buliba készülsz, érdemes dupla (tripla) adagot készíteni!
Az egy csomag leveles tésztából készült malacokat a három gyerek úgy eltüntette reggelire, hogy nekem és a férjemnek csak egy darab maradt. Azon osztoztunk 😀
Boldog Új Évet Kívánok minden olvasómnak!