Arról már hallottam, hogy a méz milyen jó a bőrnek, és párszor már láttam is, hogy macis flakonból kenik magukra a virágmézet a tapasztaltabb szaunázók, de sose gondoltam volna, hogy a sörös, a kávés vagy a tequilás felöntés is milyen jót tesz. Mármint akkor, ha nem a garatra öntünk fel, hanem értő szaunamester a forró… Tovább »
A tikkasztó hőségben mindannyian szomjoltó italokra vágyunk. Íme, néhány gyorsan és könnyen elkészíthető jeges tea, hogy jobban át tudjuk vészelni a kánikulát. CITRUS-LIME ZÖLD JEGES TEA Hozzávalók: 6 csésze (1.5l) víz 4 filter zöld tea ½ csésze (125ml) frissen csavart citromlé ¼ csésze (60ml) frissen csavart lime leve Citrom és lime szeletek Elkészítés:… Tovább »
Amikor az ember lánya autóval közlekedik, egy csomó jó dologról lemarad. Így jártam múlt héten is, amikor a Street Food Show-n betértünk a Kandalló nevű pop-up kocsmába, és sóvárogva olvastam végig az egzotikus (szilvás, keserű mézes, gyömbéres) kézműves sör kínálatot. A melegben pont jól esett volna egy pohárkával. Már éppen nagyon sajnálni kezdtem magam, amikor… Tovább »
Eddig rengeteg finom ételt-italt mutattunk be nektek, most viszont kivételt teszünk: ezúttal arról számolunk be, milyen egy léböjt, amikor több napig nem szabad enni. Nemrég kipróbáltam a Neera-kúrát, így következzenek most tapasztalataim, plusz egy-két tanács a léböjtöt fontolgatóknak. Akármennyire is szeretem az egészséges ételeket, néha nem tudok nemet mondani a gyorséttermeknek és bűnös falatoknak. A… Tovább »
Különlegesek, finomak és szépek. Ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük a mézes csemegéket. Bármilyen befőttes üveget felhasználhatunk, viszont ha ajándéknak szánjuk, érdemes több időt szánni egy tetszetős üveg felkutatására. Néhány színes masni és egy saját készítésű címke egyedivé varázsolja a mézes csuport. Citromos – gyömbéres méz A téli hideg és borongós napokat már rég magunk… Tovább »