Az étcsokit és a málnát mintha egymásnak teremtették volna: megunhatatlan párost alkotnak. Az Excel torta is ebben az ízben készült egy kedves barátnőm szülinapjára.... Tovább »
Itt a kicsik kedvence: a kakaós csiga Na, ez tényleg egy Turbócsiga: a tésztája nem leveles tészta, hanem rugelach, és a tölteléke sem sima kakaó kis cukorral és vízzel összekeverve, hanem igazi étcsokoládé, amibe még egy pici marcipánt is csempésztem. ... Tovább »
Keresztanyám évről évre ünnepekkor elkészíti ezt a konyakmeggyes, csokis és tejszínes tortacsodát, és mi minden alkalommal nyugtázzuk, hogy ez biza nagyon jó!... Tovább »
Gasztronómiai tippek terén hihetünk a franciáknak. Palau-de-Cerdagne nevű kis pireneusi faluban már több mint 300 éve kúrálják a másnaposságot forró csokival, a xicolatada-val. ... Tovább »
Arról már hallottam, hogy a méz milyen jó a bőrnek, és párszor már láttam is, hogy macis flakonból kenik magukra a virágmézet a tapasztaltabb szaunázók, de sose gondoltam volna, hogy a sörös, a kávés vagy a tequilás felöntés is milyen jót tesz. Mármint akkor, ha nem a garatra öntünk fel, hanem értő szaunamester a forró… Tovább »
Ha a nagy gasztronemzetekre gondolunk, senkinek sem jutna eszébe Belgium. Egyrészt a belga népet nehezen definiálhatjuk: a belga állampolgár valójában vagy flamand, vagy vallon. Ez az ellentét a gasztronómiára ugyanúgy érvényes: vagy a francia borkedvelők, vagy a holland sörimádók dominálnak. A belga söröket pedig senkinek sem kell bemutatni. A csokoládén, Jacques Brel dalain, Tintin kalandjain és a… Tovább »
Kuka vagy sütő? Ma is két ehetetlenre barnult banánnal néztem farkasszemet, miközben próbáltam felidézni azt a napot, amikor épp jó volt. Persze lehet, olyan nem is volt! Szerencsére évekkel ezelőtt ráakadtam egy receptre, amihez pont a kidobás előtti állapotban lévő banán kell. Azon kívül, hogy nem érzem a pazarlás miatt bűnösnek magam, bónuszként… Tovább »