Miles & Meals

Mangalica, a disznók gyöngye

A mangalica zsírral átszőtt, márványozott húsa a minimális sütési, főzési veszteségen kívül kedvező zsírsavösszetételt, több vitamin- és ásványianyag-tartalmat, porhanyós, lédús állagot, valamint intenzívebb ízt és aromát nyújt fogyasztóinak. Ezen a napsütéses tavaszi hétvégén hömpölygött a tömeg a debreceni mangalica fesztiválon, ebédidőben nem lehetett szabad asztalt találni, az árusok standjai előtt pedig sorok kígyóztak. A választékra… Tovább »

Az „öribarik” húsvéti komatálat adtak egymásnak

A tojásfestésen és a locsolkodáson túl a húsvéti ünnepkörhöz sokrétű szokásvilág tartozik. A jézuskeresés hagyományáról, a kútmerésről, a határjárásról, a szagosvíz titkáról, valamint a húsvéti komatálról Palenik József, a Lajta Néptáncegyüttes művészeti vezetője mesélt a Skanzenben.   A kunszigeti jézuskeresést a nagyszombati föltámadási körmenet után hirdetik meg. A falu apraja és nagyja húsvétvasárnap hajnalban felkerekedik,… Tovább »

Szeretgetett malacból legfinomabb a sonka!

Sonkát vásárolni nem könnyű. Ha te is tanácstalan vagy, segít az etyeki Sonkamester, Árpás László, aki az egykor híres magyar sonkatermelés felélesztésén fáradozik. A magyar ember szereti a malacát, szerinte ez a magyar sonka titka.   A Sonkamester tanácsai a Miles & Meals olvasóinak – A sonka minőségét akkor lehet megítélni, ha fel van vágva. Ha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!